1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Defaitism – fiendens psykologiska vapen

Karl Folkesson skriver om hur fienden medvetet försöker demoralisera den nationella rörelsen genom defaitism.

Ursprungligen publicerat på Nordfront.se.

Defaitism, hopplöshet, ”att vara svartpillrad”. Det är ett sinneslag som har plågat såväl soldater som hela arméer i alla tider.

I alla krig har fienden ett intresse i att demoralisera den andra sidans soldater så att de lägger ned sina vapen och ger upp, eller till och med att de ger upp innan striden ens har börjat.

Det är en medveten taktik, en typ av psykologisk krigsföring.

Ett exempel kan vara anfallet mot Marstrand år 1719, där den dansk-norska generalen Peder Tordenskjold landsteg i Sverige med omkring 500-600 man. Genom listig ryktesspridning och propaganda lyckades Tordenskjold lura svenskarna att hans armé var tio gånger större än vad den verkligen var.

Överste Henrich Danckwardt, som var kommendant för Karlstens fästning, gick på propagandan och kapitulerade innan striden hade börjat. Danckwardt dömdes senare till döden i svensk krigsrätt, då fästningen hade kunnat försvarats.

En fabricerad världsbild

Vad är det som gör en person defaitistisk? Defaitister kan mena att de har gjort en objektiv analys av omvärlden och att de baserat på detta gör bedömningen att kampen är hopplös.

Titta hur mycket invandrare som har kommit hit, det är kört”, eller: ”Svenskarna fattar ju ingenting, vi kommer aldrig att kunna väcka dem”.

Men har de här negativa personerna verkligen gjort en objektiv analys av sin omvärld, eller är det en fabricerad bild de ser?

Idag är det inte ovanligt att folk lägger flera timmar om dagen på att bläddra i flöden på judiskägda sociala medier som Facebook och även på att konsumera judisk porr.

De här personerna kan få intrycket att de är ensamma om att ha sina åsikter, att alla vill ha feminism, integration och dekadent kultur. De får intrycket att alla andra rasblandar och knäböjer för BLM.

Flödet i sociala medier återspeglar dock inte verkligheten. De här antivita företagen censurerar nationella åsikter samtidigt som de aggressivt framhäver kulturmarxism.

Inte bara folks åsikter eller propaganda censureras, utan allt som är det minsta pro-vitt. Det kan vara opolitiskt material som censureras, såsom bilder på vita familjer, eller på traditionell kultur. Det vill de judiska medierna inte att vita människor ska få se, för då finns det en risk att de identifierar sig med sitt eget folk.

Texter, bilder och videor vars syfte är att väcka optimism hos vita människor censureras på alla möjliga plattformar.

Samtidigt tillämpar fienden repression mot de som talar för det nordiska folkets överlevnad och frihet, såväl i sociala medier som i verkligheten. De försöker att skrämma folk till tystnad genom uthängningar i media, genom att få folk att förlora jobbet eller genom att orosanmäla folks barn.

Precis som genom historien försöker fienden, som i dagens läge är makthavarna i samhället, att demoralisera oss. Det gör man genom ryktesspridning, propaganda, hot och lögner.

Så om du någon gång hamnar i en humörsvacka måste du ta ett steg tillbaka och betrakta dig själv från ett utifrånperspektiv. Fråga dig själv: ”Är situationen verkligen hopplös, eller har jag blivit demoraliserad av fiendens propaganda?”

I hundra fall av hundra kommer det rätta svaret att vara det senare alternativet.

Defaitister måste komma ihåg att det råder en trång åsiktskorridor som få vågar ställa sig utanför, men det är många som knyter näven i byxfickan.

Fienden vill att du ska ge upp

Var inte en defaitist, för det är precis vad våra fiender vill att du ska vara. En defaitist som inte tror på segern kommer heller inte kämpa för den.

Kampen är inte hopplös om du inte ger upp. För om vi alla ger upp så är vårt folk dömt att gå under. Om du å andra sidan kämpar, finns alla möjligheter till förändring.

Tänker du verkligen bli en ynkrygg som ger upp sitt eget folks existens för sin egen bekvämlighets skull?

/ Karl Folkesson

Titel:Defaitism – fiendens psykologiska vapen Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-09-20 Uppdaterad:2021-09-21

Läs också: