1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Banderollaktion med polisbesök och föreläsning i Näste 6

Lördagen den nionde oktober sammanstrålade aktivister och medlemmar från Näste 6 i Skellefteå för en händelserik dag i kampens tecken.

Först på dagordningen var att aktivisterna gemensamt utförde en banderollaktion med två medhavda banderoller som hängdes från en bro i båda körriktningarna. Budskapen som förmedlades var ”Älska ditt folk!” samt ”Vita arbetare byggde detta land – vita arbetare kan ta tillbaka detta land!”.

Aktionen var mycket lyckad och bemöttes positivt av många bilister som tutade och gjorde tummen upp, och ett flertal nyfikna förbipasserande ställde frågor och pratade med aktivisterna under trevliga förhållanden.

Aktivisterna hade medtagit ett antal grönfärgade rökutvecklare som var mycket effektiva i att tilldra sig uppmärksamhet för aktionen. Detta uppmärksammades också av den lokala poliskåren som snabbt skickade ut en patrullbil till platsen. Snart anslöt sig ytterligare en polisbil vilket gav den samlade styrkan mod att individuellt gå fram till samtliga närvarande aktivister och be dessa att identifiera sig själva, samt ställa frågor grundade på hörsägen om ”brinnande bengaler” och ”trafikfarlig rökutveckling” som aktivisterna var misstänkta för.

Polis som försöker identifiera en aktivist.

På frågan om dessa misstankar handlade om någon brottslig verksamhet fick man till svar att det höll på att utredas ifall något brott har begåtts. Till saken bör nämnas att rökutvecklare är helt lagliga och licensfria att både inneha och bruka sig av. Polisens utredning verkade mest bestå, förutom tidigare nämnda frågeställningar, av att den samlade styrkan stod ett tiotal meter bort i en klunga och kliade sina huvuden och ringde samtal i ett försök att ta reda på om det aktivisterna gjorde var lagligt eller inte.

Dina skattepengar i arbete.

Detta tycks dock ha varit en fruktlös verksamhet för poliserna på plats, som mest verkade lättade när aktiviteten till slut avrundades och aktivisterna lämnade området.

Efter denna lyckade aktion samlades aktivisterna och medlemmar i en förhyrd lokal där ett månadsmöte genomfördes, följt av en välbehövlig och välsmakande middag.

Med mättade magar var det nu dags att lyssna på ett föredrag hållet av Andreas Holmvall. Föredraget inleddes med att Andreas berättade lite om sig själv och hur hans resa in i kampen och utveckling inom Nordiska motståndsrörelsen sett ut. Sedan höll han i egenskap av engagerad i mediagruppen ett längre anförande om dess verksamhet och om propaganda i allmänhet.

Holmvall i färd med att berätta om stora händelser han varit med om i Motståndsrörelsen.

Föredraget var väldigt lyckat och skedde framför en engagerad lyssnarskara som hade många frågor och kommentarer på det som sades. Föredraget avslutades med rungande applåder och positiv respons från åhörarna.

Stämningen var god bland åhörarna.

Detta föredrag kan anses vara en ”beta-version” av ett föredrag som Andreas tänker hålla under årets upplaga av Organisationsdagarna, vilket är något som kan ses fram emot av dem som kommer att befinna sig där.

Vill du också delta på liknande aktiviteter och kämpa för ditt folks överlevnad? Ansök då till medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Banderollaktion med polisbesök och föreläsning i Näste 6 Författad av:Naste 6 Publicerad:2021-10-14 Uppdaterad:2021-10-14

Läs också: