1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Polisen i Småland trappar upp repressionen

"Det har under året märkts av en ökning i Näste 7 när det kommer till polisen och deras trakasserier. En anledning till detta är inte bara att Näste 7 har en enorm utvecklingspotential, utan även det hårda arbetet från Nästets aktivister som gör att Nästet både syns och hörs och som arbetar outtröttligt för att visa Smålänningen att det finns ett alternativ till systemets folkmordspolitik."

I lördags förra veckan blev flera medlemmar i Näste 7 delgivna misstanke om förberedelse till grov skadegörelse i samband med att de blev stoppade av polisen när de åkte bil. Polisen beslagtog alla banderoller, affischer, klistermärken, flygblad i bilen och dessutom även ett exemplar av skriften Vår väg.

Man kan leka med tanken på hur reaktionen från samhället hade varit om polisen hade agerat på samma sätt mot exempelvis Socialdemokraterna. Säg att en bil med fyra socialdemokratiska partimedlemmar blir stoppad av polisen, föraren blir ombedd visa körkort och blåsa i nykterhetskontroll. Så långt är det kanske inga konstigheter, men säg att polisen sedan kallar på förstärkning, kräver att samtliga i bilen ska kliva ur för att bli visiterade, och att de sedan genomför husrannsakan i bilen, tar alla flygblad, affischer och annat partimaterial i beslag, och sedan delger de socialdemokratiska partimedlemmarna misstanke om förberedelse till grovt brott, enbart på grund av partimaterialet som hittades i bilen. De poliser som hade fått för sig att göra något sådant hade med stor sannolikhet fått sparken, det hade blivit ett ramaskri i media och polismyndigheten hade fått göra avbön.

Nästeschef Hampus Maijala kommenterar händelsen:

”Näste 7 och dess aktivister är inte främmande för polisens trakasserier men det som hände under helgens aktivitet är något helt nytt. Det ”demokratiska” systemet säger sig värna om yttrandefrihet och fri opinionsbildning, därför blir det extra anmärkningsvärt när polisen i detta fallet kan gå vidare med att beslagta allt politiskt material och rikta ogrundade misstankar om brott, enbart för att materialet tillhör Nordiska motståndsrörelsen. Man kan ju inte annat än att tacka och bocka när systemet så tydligt underminerar sin egen legitimitet.

Det har under året märkts av en ökning i Näste 7 när det kommer till polisen och deras trakasserier. En anledning till detta är inte bara att Näste 7 har en enorm utvecklingspotential, utan även det hårda arbetet från Nästets aktivister som gör att Nästet både syns och hörs och som arbetar outtröttligt för att visa Smålänningen att det finns ett alternativ till systemets folkmordspolitik.”

Det återstår att se hur polisen kommer fortsätta med ärendet.

Titel:Polisen i Småland trappar upp repressionen Författad av:Victor Johansson Publicerad:2021-11-12 Uppdaterad:2021-11-12

Läs också: