1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vandring genom snötäckta skogar i Småland

Lördagen den 27:e november samlades medlemmar från Näste 7 för en vildmarksaktivitet på det småländska höglandet.

Aktiviteten delades upp i två etapper. Den första etappen gick ut på att navigera en del av Höglandsleden – en vandring som tog kamraterna genom kuperad terräng, snirkliga småstigar och många sevärdheter.

En av platserna som passerades var ett gravfält från järnåldern där man kunde skymta stenrösen utspridda över ängmarken som dolts av den nyfallna snön. Även andra typer av stensättningar sågs till medan man vandrade genom platsen och det uppstod flera intressanta diskussioner och frågor kamraterna emellan.

Efter att man passerat gravfältet letades en lämplig plats upp för en längre paus med lärande verksamhet. Man började med att göra upp en eld så att man kunde få sig ett mål mat och förbereda sig på den andra etappen där man skulle navigera sig tillbaka till utgångsplatsen, en etapp som skulle ta kamraterna över svårnavigerad åkermark som utsatts för kraftig översvämning, samt genom täta skogar och över berg och kullar.

Medan kamraterna åt sin mat och värmde sig framför brasan gick man igenom hur man kan tillverka en provisorisk kompass i fält med enbart en bit metall och ett kärl med vatten och hur man på olika sätt kan gå tillväga för att magnetisera metallbiten så den ställer sig i en nord/sydlig riktning. Samtidigt pratade man om andra saker som berör vildmarksliv och överlevnad.

När man värmt sig och kände sig nöjda så var det dags att ta sig an den ovannämnda etappen, som tog en stor del av den resterande eftermiddagen. Skymningen med det efterföljande mörkret gjorde sig påmind när kamraterna slutligen nådde utgångsplatsen. Innan man tackade för dagen begav man sig till det närliggande Eksjöhovgård, där man gjorde ett besök i slottsruinen och förkovrade sig i platsens historia.

Titel:Vandring genom snötäckta skogar i Småland Författad av:Naste 7 Publicerad:2021-12-05 Uppdaterad:2021-12-05

Läs också: