1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julklappstips och eftertänksam jude: På gatan i Mariestad

Under lördagen bedrev Nordiska motståndsrörelsen offentlig aktivism i Mariestad.

Under julhandeln den 18 december stod aktivister från Näste 2 på gatorna i Mariestad. Med sig hade gruppen flygblad som uppmanade till att denna jul skänka den bästa tänkbara julklappen till sin familj, sina vänner och till hela folket, nämligen ett medlemskap i Motståndsrörelsen. (Läs gärna artikeln Ge en julklapp värd att minnas för att få detta budskap förklarat utförligare)

Tidigt under aktiviteten kommer det fram en man vars ursprung misstänktes vara judiskt. Mannen spottar framför en av aktivisterna och stammar ”ja – ja – jag är inte rädd för er”, varpå mannen blir tillrättavisad med lämpligt medel. Den troligt judiske mannen återvände dock senare och bad om ursäkt för sitt ovårdade beteende.

Flera andra stannar upp och samtalar med en betydligt mer civiliserad ton. Vissa läste flygbladet och menade på att ett medlemskap inte är något för dem, men att de tycker det är bra att andra kämpar för en bättre framtid trots att de egentligen förstår att alla behöver dra sitt strå till stacken.

När aktiviteten avrundas och aktivisterna går mot bilarna möter man två unga killar som skriker ut ”Åh, vad jag älskar mångkultur”, trots ett högt utspel hade dessa inget intresse av diskussion kring hur mångkulturen skulle vara värd att älskas.

Innan man avrundade för dagen passade man på att dela upp sig i grupper för att dela flygblad till hushåll och sätta banderoller i kommunen, många hundra blad delades snabbt ut och flera banderoller sattes upp innan aktiviteterna för dagen kunde avslutas helt.

Titel:Julklappstips och eftertänksam jude: På gatan i Mariestad Författad av:Naste 2 Publicerad:2021-12-19 Uppdaterad:2021-12-19

Läs också: