1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

UPPDATERAD MED FILM – Banderollaktioner i Stockholm

Näste 1 inviger det nya året med banderolluppsättningar samt en offentlig banderollaktion.

Redan på Nyårsdagen inledde Näste 1 det nya kampåret med uppsättning av flera banderoller över vältrafikerade vägar runt om i Stockholms kommun.

Detta följdes upp dagen därpå, söndag 2:a januari, med en banderollaktion på en bro över riksväg 73. Där höll man upp en banderoll med budskapet ”Vita arbetare byggde detta land, vita arbetare kan ta tillbaka detta land” vilken flankerades av Nordiska motståndsrörelsens Tyrrunefanor.

Redan innan banderoll och fanor hunnit vecklats ut i sin helhet möttes man av flera tutningar. Allt eftersom tiden gick och trafiken tätnade fick deltagarna fler och fler tummen upp och vinkningar och ärligt talat även några långfingrar, vilka dock utgjorde en bråkdel av alla reaktioner från förbipasserande.

Efter en timme dök en civil polisbil upp på bron och ut steg två konstapelinnor, vilka försökte etablera kontakt men möttes av en solid tystnad. Istället förmedlade de, som de själva uttryckte det, ”allmänt kan sägas, ni får stå här”, innan de åkte iväg igen.

Näste 1 tackar systemet för den upplysningen, som om man inte redan kände till sina grundlagsskyddade rättigheter.

Efter ytterligare en timme avslutades aktiviteten för denna gång. Under tiden som aktiviteten förflöt räknades ett medeltal på förbipasserande bilar per minut ut och i slutsummeringen kunde det konstateras att cirka 4600 bilar passerat och att ännu fler personer än så fått ta del av Motståndsrörelsens budskap.

Titel:UPPDATERAD MED FILM – Banderollaktioner i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-01-05 Uppdaterad:2022-01-07

Läs också: