1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Banderollaktion i snöiga Sollefteå

Näste 4 gav sig ut i snön för att åter förkunna för allmänheten vilka landet tillhör - det är vårt!

Trots snö och åtskilliga minusgrader ställde aktivister under lördagen den 8:e januari upp sig på gångbron som kallas Ångermannabron för att inspirera och mana förbipasserande att hävda sin rätt till sina förfäders land. Budskapet mottogs på sedvanligt vis av en tämligen jämn blandning av både uppskattande och ilskna gester.

Aktivister på plats.

En särskilt oväntad och uppskattad gest var när en för samtliga obekant sympatisör, parkerade sin bil knappt hundra meter från bron, öppnade bakluckan och på högsta volym spelade så kallad vit makt-musik från bilens högtalarsystem. Särskilt komiskt blev det när en annan bilförare svängde av vid vägkanten för att ropa okvädningsord, men dränktes ut av musiken.

Den stränga kylan tycktes inte bita alls lika hårt under musikstunden enligt de närvarande aktivisterna som låter hälsa bilföraren att hans påhitt var mycket uppskattat och beklagar att det inte fanns tillfälle att mötas och talas vid. Om ”gärningsmannen” läser detta uppmanar Näste 4 honom att ansöka redan idag så att bekantskap kan stiftas snarast.

Det som inte dödar, det härdar.

Efter en tids aktivism och efter att musikbilen packat ihop och begett sig vidare, bedömde man aktionen som en framgång och åkte gemensamt iväg för att äta. Trots kylan var samtliga vid gott mod under och efteråt, och motståndsmännen tycktes få mersmak.

Vill du vara med på nästa aktion? Vill du mötas av entusiastiska tummar och andra positiva hälsningar med oss? Ansök och anslut dig till ödeskampen!

Titel:Banderollaktion i snöiga Sollefteå Författad av:Naste 4 Publicerad:2022-01-12 Uppdaterad:2022-01-12

Läs också: