1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Artikel från Nordiska motståndsrörelsens ledare uppmärksammades i Sveriges Radio Ekot

I dagens lunchsändning när det rapporterades om den nationella rörelsens inställning till konflikten mellan Ukraina och Ryssland lästes citat från en artikel här på Motståndsrörelsen.se. Bilden är en skärmdump från sverigesradio.se.

Det var under dagens 12.30-sändning av nyhetsprogrammet Ekot där de pratade om den ”högerextrema” miljöns syn på konflikten mellan Ryssland och Ukraina då det citerades ur Simon Lindbergs artikel Till alla nationella som funderar på att engagera sig militärt i Ukraina.

Kontexten var att det enligt Lenita Törning från Centrum mot våldsbejakande extremism råder stor oenighet inom den nationella rörelsen gällande vilken sida man ska ta i kriget och att hon inte tror att lika många svenska nationell kommer åka ned och strida som volontärer denna gången som under konflikten 2014.

Vi har kontakta Simon Lindberg för att få en kommentar kring det som uttrycks i Ekot och det faktum att delar av hans artikel blir citerad där. Här kommer hans kommentar:

Det visar på att vi som vanligt är aktuella och intressanta, det är oss och ingen annan man går till när man vill veta vad den nationella rörelsen tycker och tänker i olika sammanhang. Att det citeras är såklart extra roligt, även om de gärna hade fått läsa lite längre stycken än bara ett par ord här och där.

Jag vill också motsäga den svarta propaganda som målas upp av den Orwellska organisationen Centrum mot våldsbejakande extremism; det råder inte någon stor oenighet inom den nationella rörelsen. Givetvis finns det individer, även inom vår organisation, som lutar lite mer åt Ryssland eller mot Ukraina, men det är inte det samma som att det råder oenighet. Vi står enade i vår tro för vårt folk och mot globalismen, även om det kan göras lite olika tolkningar kring hur globalisterna arbetar och vad deras nästa steg kommer vara.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

För läsare av denna artikel som vill veta var Nordiska motståndsrörelsen officiellt ställer sig i konflikten mellan Ryssland och Ukraina kan du läsa denna artikel.

För att själv höra inslaget i Ekot kan du trycka här och sen spola fram till 14.11.

En sista relevant artikel i sammanhanget eftersom Nordiska motståndsrörelsen i reportaget felaktigt utmålas som en del i den ”högerextrema” rörelsen kan vara Simon Lindbergs artikel Är vi högerextremister?

Titel:Artikel från Nordiska motståndsrörelsens ledare uppmärksammades i Sveriges Radio Ekot Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-03-14 Uppdaterad:2022-03-14

Läs också: