1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen ägde Örkelljungadagarna

Under fredagen och lördagen 27-28 maj intog Nordiska motståndsrörelsen Örkelljunga och Markaryd.

Motståndsrörelsen ställer upp i årets kommunval i Örkelljunga. Därför passade Näste 3 och en del andra kamrater från angränsande nästen på att dra igång sin valkampanj rejält då det skulle vara marknad och andra festligheter i byn. Presstalesmannen Sebastian Elofsson och den flitige skribenten Marcus Hansson är de två namn som representerar Nordiska motståndsrörelsen i kommunen och de var givetvis på plats under helgens aktioner.

På fredagsmorgonen sammanstrålade aktivister och började genast med att sätta upp ett valtält. Motståndsrörelsen hade förannonserat och ansökt om tillstånd för att hålla torgmöten för att locka ännu fler intresserade åskådare, vilket polisen godkänt. Eftersom att Örkelljungadagarna pågick behövde även kommunen godkänna ansökan. Kommunen avslog dock ansökan samma dag och menade på att Motståndsrörelsen inte var välkomna någonstans i byn och därmed gäller inte heller fri åsiktsyttring.

Intresserade förbipasserande.

Detta hindrade självklart inte Motståndsrörelsen från att både slå upp tält och hålla torgmöte. Tvärtom, man valde istället att hålla torgmötet ännu mer centralt än tänkt och därför inför ännu fler människor, helt i enlighet med svensk grundlag.

”Forskaren” Christer Mattsson och nästeschefen Daniel Gerdås.

Många sympatisörer besökte marknaden efter att ha läst om Motståndsrörelsens deltagande, vilket även resulterade i såväl rekryteringsmöten som donationer på plats.

Cedric Höglund.

När det var dags för torgmöte informerade man de samlade om att man bestämt sig för att ändra plats och gick sedan till lejonstatyerna mitt i byn, i närheten av marknadens centrum.

Förste talare var aktivisten Cedric Höglund som förklarade för Örkelljungaborna att allt som de hört om Motståndsrörelsen av massmedia är en lögn. Han menade på att man är hatade av etablissemanget eftersom att Motståndsrörelsen vill säkra existensen för det folk som systemet vill se döda.

Han avslutade sitt tal med att uppmana till att ge makthavarna långfingret genom att rösta på Motståndsrörelsen och även ansöka till organisationen.

Näste man som talade var Sebastian Elofsson, Nordiska motståndsrörelsens förstanamn i Örkelljunga. Han berättade att han vuxit upp i byn och hur han sett den förvandlas från en blomstrande ort till att bli en riktig skithåla, präglad av gängterror och dekadens. Han lovade stor förändring om Motståndsrörelsen skulle röstas in i kommunfullmäktige.

Sebastian Elofsson.

En nyfiken ung man ville diskutera politik med Elofsson direkt efter talet var avslutat:

Näst på tur att greppa micken var nästeschef Daniel Gerdås. Han talade mer om världspolitiken som förs och hur Sverige nu håller på att dras in i och kanske sedermera kommer att ockuperas av krigsmakten Nato. Han klargjorde att Nato inte är någon fredsbevarande organisation som kämpar för mänskliga rättigheter utan att de är ansvariga för mycket mänskligt lidande.

Gerdås rabblade sedan upp en lång lista med länder som krigsmakten Nato invaderat, ockuperat eller på andra sätt varit inblandade i konflikter gällande. Han förklarade att den optimala säkerhetslösningen för Sverige och övriga nordiska länder är en nordisk union istället för Nato. Daniel Gerdås jämförde också Sverige med ett fuktskadat hus i sitt tal. Inte kan huset räddas genom att man endast reparerar en bit av taket och rensar bort det allra värsta möglet. Nej, hela taket måste bytas och allt det fuktskadade och mögliga måste bort.

Fredrik Vejdeland.

Siste talare var flerbarnspappan och riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland. Vejdeland som satt sig in i politiken i Örkelljunga påpekade att Sverigdemokraterna som är Örkelljungas största parti sedan valet 2018 inte förändrat ett skvatt, och inte ämnar göra det heller. De kommer enbart fortsätta att anpassa sig till 7-klövern som egentligen numera bör kallas för 8-klövern. Vejdeland talade även direkt till Sverigedemokraternas väljare som han kallade för vettiga och goda människor och förklarade att Jimmie Åkesson och SD inte kommer att bidra med den förändring som de hoppas på. För de som vill ha förändring finns det bara ett parti och det är Nordiska motståndsrörelsen.

Endast ett fåtal gånger under talen kunde den med bra hörsel höra någon meningsmotståndare ropa någonting, annars lyssnade folk intresserat och respektfullt.

Dags för lunch.

Efter torgmötet begav man sig till en mer avlägsen plats en bit bort för att hålla lunch. Det bjöds på bröd och köttfärsgryta, vilket uppskattades efter en aktiv och social förmiddag.

För Blod och jord; aktivism över E4:an.

Efter den korta pausen delade man in sig i olika grupper. Ett par grupper stannade inne i stan för att fortsätta diskussionerna med marknadsbesökarna och fortsätta dela ut valflygblad, samtidigt som en annan grupp ställde upp sig med fanor och banderoller över E4:an. På bron möttes man av alltifrån heilande Epa-förare till tutande lastbilschaufförer.

Snabb-marsch genom byn.

Resten av fredagseftermiddagen bestod sedan av alltifrån mindre demonstrationer, megafon-utrop, flygbladsutdelningar till många politiska diskussioner och debatter.

Många yngre, såväl sympatisörer som allmänt nyfikna, sökte sig till aktivisterna för att ställa frågor.

Motståndsrörelsen diskuterade även med andra politiska partier och ställde flertalet gånger politiker mot väggen för den förda politiken. På bilden nedan ser man Sebastian Elofsson diskutera med Socialdemokraterna.

Under hela helgen pågick politiska debatter och diskussioner fritt mellan alla olika sorters läger utan någon tillstymmelse till bråk eller konfrontation. Detta motbevisar massmedias lögner om att Motståndsrörelsen skulle vara en våldsam och lagvidrig organisation. Det visar istället att Motståndsrörelsen kan upprätthålla säkerheten vid våra aktioner och detta utan att någon kommer till skada.

Motståndsrörelsen hade en god dialog med polisen som enbart kollade läget någon enstaka gång, vilket visade sig vara en mycket lyckad taktik från deras sida.

Dag 2, lördag:

På lördagen samlades man återigen i Örkelljunga, men märkte fort tydlig skillnad i antalet marknadsbesökare. Det var betydligt fler på fredagen. På fredagen hade man dessutom nått ut till så pass många och fått stor spridning vilket gjorde att man kände sig nöjda med Örkelljunga. Istället bestämde sig den större delen av aktivisterna för att bege sig till grannkommunen Markaryd där det under dagen skulle hållas en ännu större marknad.

Även i Markaryd blev nationalsocialisternas närvaro ämnet på varje besökares tunga. Motståndsrörelsen var klart och tydligt den dominerande politiska gruppen och kunde ses och höras i nästintill varje hörn av marknadsområdet.

Vissa ställde sig frågande till vad motståndsmännen menade med begreppet ”folkutbyte”, medan andra förstod mycket väl vad som menades med folkutbyte och önskade all lycka i kampen för folkets överlevnad.

Marcus Hansson förklarar vad nationalsocialistisk politik skulle innebära i praktiken.

Även i Markaryd hölls det torgmöte med tal av organisationens representanter.

Helgen anses som mycket lyckad. I Örkelljunga känner numera varje bybo till Nordiska motståndsrörelsen och organisationen vi står för. Motståndsrörelsen närvarade på två stora arrangemang under en och samma helg och var där verkligen det överlägset största och mest dominerande partiet på plats, både i antal och när det kommer till framtidsvisioner.

Dessutom visade varje aktivist och medlem som deltog verkligen upp en positiv och hoppfull bild av vilka organisationen är och vad man står för. Motståndsrörelsen kommer återvända snart igen till Örkelljunga och andra byar och städer runtom i Norden!

På återseende!

Titel:Motståndsrörelsen ägde Örkelljungadagarna Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-05-30 Uppdaterad:2022-05-31

Läs också: