1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

En högtidlig gemenskap – Nationaldagsfirande och möte i Näste 5

Nästet samlades under den nytillkomna sommarsolen för att ha en högtidlig gemenskap.

Måndagen den 6 juni, på Sveriges nationaldag, valde nästets medlemmar och aktivister att samlas i en trevlig lokal belägen i Bergslagens sydvästra skogar. Efter ankomst och en liten stunds mingel påbörjades den första delen av dagen, månadsmötet. Mötet bestod till en början av allmän information som syftar till att ge åhöraren en tydlig bild av hur läget ser ut för nästet för tillfället. Efter att samtliga fått den mest nödvändiga informationen gick månadsmötet över till sin senare del där medlems- och kampgruppen höll sina egna möten med diskussioner om allehanda ting som berör den gångna och framtida kampen.

När månadsmötet väl var avslutat gjordes de sista förberedelserna inför Nationaldagsfirandet klara. När klockan väl var slagen hade nästet och ett antal nytillkomna sympatisörer satt sig vid det prydliga långbordet i väntan på dagens konferencier. Nästeschef Pär Sjögren hälsade alla välkomna och förklarade kort hur dagen skulle vara upplagd. Gästerna kunde förvänta sig en lunch med tillhörande Nationaldagsfika samt två kortare tal från Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och riksrådsmedlemmen Pär Öberg.

När både barn och vuxna blivit mätta av arrangörsgruppens tillagade lunch klev Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg upp på scen. Sällskapet på plats tystade ned sitt prat och vände sig unisont mot scenen. Talet som hölls behandlade både den Nationaldag som firades under själva tillställningen men även den valkamp som Motståndsrörelsens medlemmar och aktivister kommer bedriva under året.

Om inte ni som är här idag, ni som är medlemmar och sympatisörer till Nordiska motståndsrörelsen, ni som faktiskt ändå kommit så pass långt att ni till och med tagit er till ett nationalsocialistiskt firande och med stolthet i ert bröst firar vårt folk på Sveriges Nationaldag. Om inte ni ger allt för kampen, hur ska vi som sagt då kunna förvänta oss att andra ska göra det?

För all del hoppas jag verkligen ni har en trevlig dag här idag. Jag hoppas ni ätit gott och får uppleva en dag i fantastisk gemenskap och kamratskap. Jag hoppas ni får känna på verklig stolthet och förhöjd självkänsla idag – att ni tillåter er att stärkas och bli ytterligare ett litet snäpp bättre versioner av er själva.

Men, jag hoppas som sagt också att jag får stå sida vid sida med er på gatorna imorgon. För svenskarnas öde hänger på det och som sagt bra mycket mer än vad det hängde på om Gustav Vasa kröntes till kung eller inte för 500 år sedan. Det är om oss de framtida historieböckerna kommer skrivas – det är vår revolution som den framtida nordiska Nationaldagen kommer datumbestämmas efter!

Ur Simon Lindbergs tal

Efter Simon Lindbergs tankeställande och kampmotiverande tal var det dags för det traditionsenliga Nationaldagsfikat. Gräddtårta, jordgubbar och rabarberpaj i mängder prydde de solblekta borden. När den långa kön av nordbor i alla åldrar fått sig sin välförtjänta efterrätt höjdes återigen ljudnivån runt det folkfyllda långbordet.

Den somriga efterrätten blev efter en stund uppäten och med det klev Pär Öberg, medlem i Nordiska motståndsrörelsens riksråd upp på scen. Detta tal var av en lite mer lättsam karaktär och behandlade enbart den valkamp som nästet står inför. Öberg började med att belysa den korruption som råder inom Ludvika kommun. Deltagarna fick senare lyssna till allt ifrån hur kommunen bekämpar Motståndsrörelsen till vilken inställning nästet ska ha till det kommunala valet i allmänhet.

Dagordningen hade vid det här laget nått sitt slut. När det sista talet tystnat och klockan hade börjat springa iväg var det dags att avrunda dagen. När väl firandet var meddelat avslutat började medlemmarna iordningställa lokalen och uteplatsen. Till sist sa samtliga deltagare sina farväl och tackade för denna gång.

Flera nästen firade på olika platser under dagen och den som besöker denna sida regelbundet under återstoden av veckan kommer också att kunna läsa om flera av de övriga.

Titel:En högtidlig gemenskap – Nationaldagsfirande och möte i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-06-08 Uppdaterad:2022-06-10

Läs också: