1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Broaktion med konfrontation i Stockholm

Söndag 12 juni genomförde aktivister i Näste 1 ännu en banderollaktion i Stockholm - denna gång med oväntat besök.

Aktionen ägde rum på samma bro över riksväg 73 där aktivisterna åtskilliga gånger tidigare stått, en lämplig plats då det passerar runt 2500 -3000 fordon per timme och exponeringen således är god och gensvaret från bilisterna vanligtvis är övervägande positivt. Så även denna dag.

Banderollen för dagen hade budskapet – Vita arbetare byggde detta land – vita arbetare kan ta tillbaka detta land. Banderollen flankerades av tyrrunefanor som fladdrade i vinden denna fina sommardag.

Aktiviteten förflöt lika lugnt som vanligt ända fram till att en vänsterbliven individ fick för sig att det var en god idé att stanna till för att skrika absurda saker för att sedan sparka mot en av aktivisterna, något denna snabbt fick ångra genom en lämplig tillrättavisning.

Om tillrättavisningen var hård eller om det föll sig så att rödingen hade dålig balans och föll i backen låter vi vara osagt, men ett som är säkert är att han lämnade platsen fortare än han anlänt trots att han anlänt på cykel men av någon outgrundlig anledning valde att springa därifrån utan sin cykel.

Kort därefter avrundades aktiviteten och aktivisterna begav sig därifrån nöjda med att fått ut vårt budskap till tusentals stockholmare och att ytterligare en människa fått lära sig att man inte kan bete sig hur som helst utan att det får konsekvenser.

Aktivisterna som deltog under aktionen är censurerade på bilderna ovan då polismakten ibland bestämmer sig för att självförsvar inte ska vara en laglig åtgärd för nationalsocialister och att vi inte i onödan vill medverka till att någon arresteras.

Titel:Broaktion med konfrontation i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-06-14 Uppdaterad:2022-06-14

Läs också: