1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Bonnier stal bilder från Motståndsrörelsen

En fräck bildstöld har nu gjort att Bonnier tvingats konvertera sina shekels för att betala till motståndsrörelsen.se.

Motståndsrörelsen.se har tidigare rapporterat om två gemytliga firanden i Näste 3. Ett traditionellt julbord och ett högtidligt firande av 20 april. Skånska Dagbladet som numera ägs av Bonnier News (som äger de flesta tidningarna i Sverige) tycker inte att sådana här tillställningar ska få firas av stolta nordbor.

Därför valde de att sammanlagt stjäla fyra vackra bilder från båda dessa artiklar och hetsa mot familjefesterna i hopp om att de inte skall kunna förverkligas i framtiden.

Då bilderna tillhörde motståndsrörelsen.se valde denna publikation att kräva ersättning med hot om att ta upp det i domstol om inte 6 000 kronor betalades av Skånska Dagbladet till hemsidan. Skånska Dagbladet valde under veckan att betala för sin upphovsrättsöverträdelse. Motståndsrörelsen.se har därmed blivit 6 000 kronor rikare, utbetalt av den judiska familjen Bonniers företag.

Redaktionen valde därför att fråga chefredaktören Simon Lindberg vad han skall göra med dessa pengarna:

– Det blir fest med helgrillad gris och skaldjur! Haha, nej men det finns alltid otroligt många hål att stoppa pengarna i eftersom vi driver motståndsrörelsen.se helt ideellt och alla utgifter bekostas med bidrag. Dessa pengar betalar för server och annat en tid framåt. Framförallt är det dock en viktig markering att vi visar att de inte kan stjäla våra bilder hur de vill utan att det gäller samma lagar när det kommer till oss som alla andra.

Titel:Bonnier stal bilder från Motståndsrörelsen Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-07-08 Uppdaterad:2022-07-08

Läs också: