1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Bästa responsen någonsin (och lite polistrakasserier) – Aktioner på Summer Meet i Västerås

Under två dagar bedrev Motståndsrörelsen uppskattad aktivism i samband med den enorma bilträffen. Det var dock inte lika uppskattat av polismakten.

Torsdagen den 7 juli inleddes den stora bilträffen Summer Meet Västerås som lockar tusentals bilintresserade människor till staden.

På fredagseftermiddagen klockan 17 så hölls den årliga finbilscruisingen där alla bilar åker genom Västerås för att visa upp sig inför ett publikhav som sitter längs med gatorna och kollar. I anslutning till detta passade Nordiska motståndsrörelsen på att ha en broaktion vid Lögarängsbadet med budskapet ”Vita arbetare byggde detta land – vita arbetare kan ta tillbaka detta land.”

Man stod på platsen i runt 3 timmar och responsen var helt makalöst bra. Även de poliser som efter ett tag kom till platsen för att övervaka motståndsmännen skötte sig faktiskt helt exemplariskt – vilket visade sig inte skulle hålla i sig hela dagen.

När gruppen hade avslutat aktionen och skulle hoppa in i sina bilar blev en aktivist helt plötsligt gripen. Det visade sig att aktivisten var misstänkt för att ha haft en arbetskniv i sin arbetsbil 2021. Han blev dock släppt efter förhör och kamraterna skrattade högt och länge över det absurda, dels i att ens kunna åka dit för att ha en arbetskniv i en arbetsbil och dels i att man alltså plockar in någon på förhör på detta vis ett år senare för detta påstådda brott.

Senare på kvällen beslutade sig en del av gruppen att gå ned och kolla runt lite på tillställningen och från ingenstans så dök det plötsligt upp en bil med en Tyrrunefana på bakrutan. Gruppen gick fram och kamratliga meningar utdelades.

Dagen efter, på lördagen, skulle det bedrivas aktivism igen. Denna gång valde man att ställa sig i en rondell vid den stora bilutställningen med banderoll samt fanor och aldrig tidigare hade någon i gruppen fått lika bra respons från förbipasserande. Allt från tumme upp till uppmuntrande rop och även bilar som började spela nationell musik. Det var även flera gånger aktivisterna fick tänka sig för så de inte reflexmässigt besvarade alla dem som åkte förbi och höjde armen i förbjudna segerhälsningar.

Man fick stå där i två timmar innan lagens fula tryne var framme och nog tyckte att Motståndsrörelsen fick alldeles för bra respons. Det började med att en mc-polis kom fram och mer eller mindre ställde sig framför banderollen med sitt fordon, men det var inte svårare för aktivisterna än att ta några steg framåt och förbi polisen.

Sedan kom det både en polisbuss och en radiobil som även de ställde sig framför banderollen och menade att just där var det tvunget att ha nykterhetskontroll på folk som åkte förbi. Efter att man väldigt detaljerat förklarat för polisen vad man tyckte om dem så flyttade sig aktivisterna och valde istället att ställa upp sig precis utanför bilutställningen. Där stod man kvar i ungefär en timme med fortsatt god respons.

Två dagars kamp i Västerås avslutades sedan med en social aktivitet som bestod av en mycket trevlig grillkväll med god mat och mycket skratt. Denna rapport får avslutas med ett citat från en av aktivisterna som stått i rondellen:

Jag kände mig som en jävla rockstjärna.

Titel:Bästa responsen någonsin (och lite polistrakasserier) – Aktioner på Summer Meet i Västerås Författad av:Naste 8 Publicerad:2022-07-14 Uppdaterad:2022-07-14

Läs också: