1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Avhysning av antifascister i Stockholm

Näste 1 jagar bort den röda pesten och beslagtar deras banderoller.

Under lördag morgon 6 augusti begav sig aktivister från Näste 1 till Rålambshovsparken i Stockholm för att där, med affischer och klistermärken sprida organisationens budskap i samband med att partiet Alternativ för Sverige skulle komma att hålla ett valmöte under dagen.

När affischeringen var avklarad observerades en grupp antifascister som drog på sig maskering i utkanten av parken. Aktivisterna valde att på avstånd hålla koll på dessa och dess förehavanden för att se till att de inte tog ned den nyligen uppsatta propagandan.

Det visade sig snabbt att de röda hade samma ärende som Motståndsrörelsens aktivister fast precis tvärtom, då de började hänga upp banderoller i utkanten av parken med mångkulturella och AfS-fientliga budskap.


Aktivisterna iakttog dem under en stund och när de började röra sig in mot parken drogs snabbt de nyligen uppsatta banderollerna ned, då Alternativ för Sverige är ett nationalistiskt parti så valde Motståndsrörelsens aktivister att även ta ned de AfS-fientliga affischerna. Sedan avancerades det snabbt över parkens gräsytor för att inte tappa råttorna ur sikte.

Aktivisterna beslagtog antifascistiskt skräp.

Så fort de kom inom synhåll utbröt en jakt då antifascisterna flydde hals över huvud och i panik slängde ifrån sig en del propagandamaterial medan ytterligare svenskfientligt gavs bort till Motståndsrörelsens aktivister när dessa kom ifatt. En av rödingarna slängde också av oklar anledning ifrån sig sin legitimation.

Då det, åtminstone till synes, visade sig att alla var av det kvinnliga könet, så skonades de från en mer hårdför tillrättavisning.

Mer beslagtaget material.

Lite senare under dagen påträffades fler rödingbanderoller som ersattes med mer relevanta budskap av Nordiska motståndsrörelsens aktivister.

Hjälp till i kampen även du – sök medlemskap idag!

Titel:Avhysning av antifascister i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-08-08 Uppdaterad:2022-08-11

Läs också: