1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Uttalande angående slagsmål i Örkelljunga

Under en offentlig aktivitet i byn idag nödgades aktivister att försvara sig när de blev påhoppade.

Som vi tidigare rapporterat om bedrev Nordiska motståndsrörelsen en mycket lyckad heldag med bland annat offentlig aktivism i Örkelljunga under gårdagen. I rapporten gick det också att läsa om hur en bil med två svenskar i stannade i närheten av aktivisterna för att spela arabisk musik på hög volym.

Även idag bedrevs det offentlig flygbladsutdelning i centrala Örkelljunga. Samma självhatande personer, en ungdom och en medelålders man, som under gårdagen hade spelat den arabiska musiken, kom fram för att tjafsa och även provokativt riva sönder ett flygblad framföra ögonen på aktivisterna. Efter ett tag gick personerna in i en mataffär.

Motståndsrörelsens aktivister skulle nu avsluta aktiviteten för dagen och tog avslutningsvis en del foton – varav ett på parkeringen till mataffären. Plötsligt stormar ”antifascisterna” ut från butiken och gormar och skriker. De krävde att bilderna som tagit skulle raderas. Den äldre mannen nöjde sig dock inte med att skrika utan försökte också handgripligen att stjäla mobiltelefonen från en av aktivisternas byxfickor samtidigt som han fortsatte skrika och bete sig mycket aggressivt.

När han misslyckades med att stjäla telefonen attackerade han istället aktivisten fysiskt. Aktivisten försvarade sig självklart och ett slagsmål bröt ut. Ungdomen lade sig också i, men blev bortknuffad och ombedd att hålla sig undan. En rasfrämling tog så småningom också parti mot Motståndsrörelsens aktivister som dock lyckades freda sig.

Angriparna gav sig till slut och aktivisterna kunde lämna platsen. Enligt Helsingborgs dagblad har de bägge angriparna upprättat en anmälan om misshandel trots att det alltså var de själva som initierade våldet. Enligt uppgift mår aktivisterna bra.

Titel:Uttalande angående slagsmål i Örkelljunga Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-04 Uppdaterad:2022-09-04

Läs också: