1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rättegång mot Motståndsrörelsens aktivister: Frisläppta i väntan på dom

Den 11 oktober hölls huvudförhandlingar i Helsingborg tingsrätt mot Marcus Hansson och Sebastian Elofsson som sedan natten innan valet har suttit häktade misstänkta för två fall av misshandel.

Trots mer än en månads frihetsberövande och isolering från omvärlden var de båda aktivisterna på märkbart gott mod under hela rättegången och kunde utan problem föra sin talan i rätten.

Ett flertal kamrater befann sig på plats under rättegången för att stödja aktivisterna. Dessvärre blev bara två åt gången insläppta i rättssalen då motståndarsidan hade tagit med sig hela tjocka släkten som fick förtur till åskådarplatserna.

Kamrater på väg mot Helsingborgs tingsrätt.

Rättegången inleddes med att åklagaren läste upp stämningsansökan. Sedan var det de målsägandes tur att berätta händelseförloppet under den aktuella kvällen. De berättade att de är ett par och de påstod att de helt oskyldigt stått tillsammans med 7-8 personer vid en kundvagn full med nedtagna valaffischer från Nordiska motståndsrörelsen. Alla dessa ska sedan ha sprungit från platsen när en av motståndsmännen tagit dem på bar gärning.

”Mannen” som har ett förhållande med flickan lämnade henne i sticket och fortsatte springa för sitt liv som han själv uttryckte det i rättssalen. Alltså när den påstådda misshandeln av flickan ska ha ägt rum lade hennes pojkvän benen på ryggen och sprang enligt egna uppgifter.

Senare skulle han återkommit med flickans pappa och då blivit klämd av en bil, vilket inga vittnen eller läkare kunde styrka eller bevisa. Trots det krävde han att få 38 000 kr i ersättning, vilket ansågs vara en väldigt hög summa av rätten.

Foto från Polisens förundersökningsprotokoll på det ben som påstås ha klämts mellan en bil och en metallstolpe. Förutom en lätt svullnad finns inga andra skador att dokumentera.

Enligt flickans utsago ska hon ha blivit fälld och sedan fått 3-4 knytnävsslag i ansiktet med boxningshandskar. Inget DNA från henne fanns dock på boxningshandskarna vid analys. Vidare framkom det under rättegången att flickan har haft en svår uppväxt och varit i kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin sedan hon var nio år gammal.

Efter att några vittnen uttalat sig med motstridiga uppgifter och antaganden var det dags för rätten att höra de åtalades berättelser som Motståndsrörelsen.se kommer återkomma kring i uppföljande artiklar för att de ska framkomma så bra som möjligt.

Efter åtta långa timmar i rättssalen kom slutligen det glädjande beskedet att aktivisterna skulle släppas ur häktet i väntan på dom trots att åklagaren yrkade på att de skulle stanna kvar. De bägge glada aktivisterna kunde välkomnas ut i friheten av kamraterna som varit närvarande vid rättegången.

Aktivisterna tackar för allt stöd de fått av kamrater och sympatisörer och hälsar att oavsett vad tingsrätten beslutar så fortsätter kampen på alla plan!

Titel:Rättegång mot Motståndsrörelsens aktivister: Frisläppta i väntan på dom Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-10-12 Uppdaterad:2022-10-13

Läs också: