1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Tre dagars aktivism och slagsmål i Örkelljunga

Tre dagar av aktivism och ännu en redogörelse från slagsmålet i Örkelljunga.

Under tre dagar i sträck har Näste 3 bedrivit offentlig aktivism i centrala Örkelljunga. Valveckan inleddes med att aktivisterna fullständigt trängde undan 8-klövern under lördagen med torgmöte, släpvagnsaktion, banderoller, flygblad och plakat.

Aktivismen fortsatte sedan på söndagen, men slutade med ett fullskaligt slagsmål efter att en aggressiv meningsmotståndare försökt tvinga till sig en aktivists mobiltelefon. Trots detta var aktivisterna åter tillbaka för att bedriva aktivism på måndagen igen.

Grillning av och med Socialdemokrater

Då lördagen redan rapporterats om utförligt förflyttar vi oss till söndagen. Dagen innan slagsmålet hade gått mycket lugnt till, eller iallafall någorlunda lugnt, då dagen inleddes med att Motståndsrörelsen besökte Socialdemokraternas korvgrillning, något som inte uppskattades av de folkförrädiska sossarna som vägrade att prata politik och diskutera med Örkelljungaborna som de utlovat och istället ville sitta ifred i deras socialdemokratiska ”bubbla”. 

En hetsig socialdemokrat tyckte det var så viktigt att skrika och gapa om alla människors lika värde att hon fullständigt glömde sin egen hund och hundens värde. 

Efter att ha försökt föra en dialog med socialdemokraterna som endast lyckats med att visa upp för de fåtal människor i närheten deras bristande argumentationsförmåga och deras avsmak för yttrandefrihet och fri åsiktsbildning kände sig aktivisterna mätta och belåtna och begav sig vidare till centrala Örkelljunga.

Företrädare för folkförrädisk politik tål inte att bli ifrågasatta.

När man anlände till de centrala delarna av byn sken solen och modet var på topp hos aktivisterna. Flygbladen gick åt och likt så många gånger tidigare fick man glada kommentarer från Örkelljungaborna.

Plötsligt, dyker de två provokatörer som dagen innan försökt störa torgmötet med arabisk musik upp, varpå den äldre av dem river sönder ett flygblad. Detta gillades inte av aktivisterna som uppmanade den självhatande provokatören att argumentera istället för att bete sig omoget. Provokatören valde då att närma sig aktivisten på ett sätt som talade för att han redan då ville starta ett bråk. Aktivisterna behöll lugnet och situationen lugnade ned sig när provokatören gick in i affären. Sedan fortsatte man dela flygblad ett tag till innan man bestämde sig för att avrunda. För att dokumentera aktiviteten tar Motståndsrörelsen ofta bilder och så även den här gången, något som fick provokatören att rusa ut från affären. Nästan som att han väntade på rätt tillfälle att attackera. 

Slagsmål med tjuvaktiga svenskhatare

Plötsligt hörs skrik och när aktivisten längst fram vänder sig om för att se vad som händer är provokatören bara en meter från aktivisten längst bak och skriker om att han ska ge honom sin mobiltelefon. Det tar inte ens en sekund innan han försöker slita telefonen ur aktivistens ficka och börjar agera med våld varpå ett fullskaligt slagsmål bryter ut. Aktivisterna använder sin lagliga rätt till nödvärn, vilket slutar med att de båda angriparna förlorar slagsmålet. 

En tredje person av utomeuropeisk härkomst som rusade mot aktivisterna för att backa upp angriparna uppmanades upprepade gånger till att backa undan, men utan gehör. Aktivisterna tvingades då att använda sin nödvärnsrätt även mot honom. 

Urklipp från Helsingborgs Dagblad.

Enligt Helsingborgs Dagblad som tidigare under valrörelsen ljugit sig blåa om bland annat Motståndsrörelsens flygblad fick både polis och ambulans komma till platsen efteråt. HD skriver även att de tre angriparna upprättat en anmälan om misshandel trots att det var dem som initierade våldet genom att först försöka stjäla en mobiltelefon och sedan använda våld, vilket det finns vittnen till. 

Alla Örkelljungabor ska få ta del av det nationalsocialistiska budskapet.

Valkampen fortsätter på måndagen

Nästa dag, måndag förmiddag, fortsatte valarbetet i oförminskad takt då man delade ut valfoldrar i brevlådor på landsbygden för att efter några timmar bege sig in till centrum igen. Utanför samma Coop där slagsmålet dagen innan ägt rum gick flygbladen åt för fullt och gav mer positiv respons än vanligt. Exempelvis frågade flera efter valsedlar och en ungdom skakade hand med en aktivist och talade om att han har stor respekt för Motståndsrörelsen. 

Flera intressanta diskussioner hölls innan man rundade av även måndagen.

Håll koll på hemsidan för fler rapporter ifrån Örkelljunga framöver. Nordiska motståndsrörelsen – för ett tryggt och svenskt Örkelljunga!

Titel:Tre dagars aktivism och slagsmål i Örkelljunga Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-09-07 Uppdaterad:2022-09-09

Läs också: