1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Uppmuntran till förintande av judar? – Flera dagar med aktivism i Örkelljunga

Det har bedrivits så mycket offentlig aktivism i Örkelljunga att den judiskägda lögnpressen kände sig nödgad att ljuga lite mer än vanligt. Läs hela rapporten av Marcus Hansson här.

Under fem dagar i streck var schemat fyllt med valaktivism. Först smygstartades arbetet på söndagen genom att besöka Torparemarknaden i närliggande Åstorps kommun.

På måndagen-torsdagen bedrevs det sedan valarbete i Örkelljunga kommun. Redan under första dagen i Örkelljunga gjordes avtryck på kommuninvånarna eftersom medlemmar och aktivister kände igen vissa lokala ortsbor och de kände igen flygbladsutdelarna. Detta måste ha gjort Bonniers förbannade eftersom de dagen efter skrev följande i sin tidning Helsingborgs Dagblad:

Gruppen ska då ha delat ut flygblad där det bland annat fanns en uppmaning att ”förinta judar”.

Helsingborgs Dagblad

Flygbladet som delades ut vid de offentliga flygbladsutdelningarna och alltså påstås ska ha handlat om någon förintelse av judar.

Samma dag som Helsingborgs Dagblad spridit sina lögner, tisdagen, kom en äldre man fram under den offentliga aktiviteten. Han höll inte med om Motståndsrörelsens politik, men tyckte ändå att det var modigt av aktivisterna att kunna stå för den. Han hade blivit påverkad av lögnen om den påstådda uppmaningen att förinta judar. Han bad därför om att få alla de olika flygbladen som delats ut i kommunen för att själv läsa igenom innehållet.

Förhoppningsvis kan detta vara en start på hans uppvaknande och många andra i byn att den judiskt ägda median skamlöst ljuger om Motståndsrörelsen i politiskt syfte. Inte ens polisen verkar ha tagit dessa lögner seriöst då de inte ens brydde sig om att kolla på flygbladet som delades ut under de kvarstående dagarna.

Upplägget för valaktivism-veckan

Schemat för samtliga dagar var att vi efter frukost genomförde en offentlig flygbladsutdelning som de olika dagarna roterades mellan de olika matvarubutikerna i Örkelljunga kommun.

Varje dag efter den offentliga flygbladsutdelningen blev det gemensam lunch för att sedan efter lunch dela ut flygblad i brevlådor.

Efter kamparbetsdagarna tränade vi oftast. Sedan passade vi flera av dagarna dessutom på att ta oss ett svalkande dopp i någon av kommunens många insjöar. Vissa dagar blev det då ett längre pass med motionssimning.

Mottagandet

Det var både en del positiva reaktioner och en del negativa under dagarna. De negativa bestod ofta av kvinnor eller känslosamma passivt aggressiva män. De tyckte om flyktingar, men när de fick frågan om de var mot den demokratiska republiken USA:s bombningar av länderna i Mellanöstern som skapat dessa flyktingströmmar så blev det inga avståndstaganden.

En del människor kände inte till Nordiska motståndsrörelsen eller att man skulle ställa upp i valet. De valde att ta ett flygblad från utdelarna och sa att de skulle läsa det när de kom hem.

Efterhand som dagarna gick anmärkte också en del människor vid de olika offentliga flygbladsutdelningarna att de redan läst flygbladen som de fått i brevlådorna då flera mindre samhällen i kommunen täcktes under veckan.

Örkelljunga besöks nu på sommaren också av många tyskar, men det finns även flera danskättade personer som bor i kommunen eller besöker den nu under sommarhalvåret. Danskarna informerades om Nordiska motståndsrörelsens danska gren medan tyskarna blev tipsade om sunda alternativ i Tyskland.

Att blanda nytta med nöje blev ett lyckat koncept för de av oss som var mest aktiva. Det ledde också till en förbättrad sammanhållning genom att vi levde, åt, tränade och bedrev offentlig aktivism tillsammans flera dagar i rad. Flera liknande valaktivism-veckor kommer förhoppningsvis hållas i Örkelljunga innan valdagen i september!

Titel:Uppmuntran till förintande av judar? – Flera dagar med aktivism i Örkelljunga Författad av:Marcus Hansson Publicerad:2022-07-12 Uppdaterad:2022-07-12

Läs också: