1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt

Igår släpptes en helt vansinnig artikel fylld av lögner om Motståndsrörelsens valkamp i Örkelljunga.

Aftonbladet inleder sin hetsartikel på följande vis:

En kraschad socialdemokratisk grillkväll, pedofilanklagelser mot Centerpartiet och en sverigedemokrat som jagades till bilen. För att säkra valrörelsen fattade kommunalrådet blixtbeslut om att sätta in ordningsvakter i Örkelljunga. Nu sitter NMR:s två kandidater häktade misstänkta för misshandel mot en 16-årig flicka.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Artikeln fortsätter:

Tumultartad grillfest
En vecka före den nattliga misshandeln anordnade Socialdemokraterna en grillkväll som fick påhälsning av NMR-medlemmar.– Det blev lite tumultartat. En kvinna, som hade en knallröd jacka på sig men som inte är medlem hos oss, råkade duktigt i luven på dem. Det var så att det hade kunnat smälla, men jag uppfattade aldrig att det gjorde det. Annars var det bara okvädesord, svordomar, de kallade oss för landsförrädare och så. 

Lugn aktivist och aggressiva sossar.

Bemötande:

Om Socialdemokraterna inte vill möta Örkelljungabor med andra åsikter än de själva har eller diskutera politik så råder vi dem att inte gå ut offentligt med inbjudan till sina grillfester i framtiden. Precis som vi rapporterat om tidigare blev det lite hetsigt vid ett par tillfällen när våra aktivister var på plats för att just diskutera politik, men all aggression var från socialdemokraternas sida. En galen kvinna ville till och med inleda ett handgemäng, men aktivisten som stod närmast lyckades dock lugna ned henne efter ett tag. Oavsett om denna kvinna var medlem eller inte så tog hon tydligt socialdemokraternas parti och var extremt aggressiv och otrevlig helt i onödan.

Pedofilrop mot Centerpartiet
Företrädare för Centerpartiet har vid flera tillfällen fått verbala påhopp när de delat ut flygblad. Efter historien med en närstående till Fredrik Federley, som ledde till C-toppens avgång, har NMR framställt Centerpartiet som ett pedofil-parti.– De har ju skrikit det verbalt, tycker att såna som vi inte borde få gå lösa på gatan, och allt vad man nu kan komma på i otrevlighetsord, säger Martin Gustafsson, gruppledare och ordförande för Centerpartiet i Örkelljunga.

När centerpartisterna blivit ansatta har de lämnat platsen. Något som känts fel men varit det enda rätta, enligt ordföranden.– Man låter ju i stunden de mörka krafterna vinna, och det känns väl inte så positivt. Men samtidigt har vi en säkerhetsaspekt att tänka på.

Pedofil-centern (?) flyr fältet utan att ens öppna munnen.

Bemötande

Centerpartisterna i Örkelljunga har inte en enda gång tagit avstånd från sina pedofil-kollegor, vilket självklart är anmärkningsvärt. När de har konfronterats angående hela Federley-grejen så har de stått som fån utan att säga ett enda ord, nästan som att de känt sig avslöjade själva. Motståndsrörelsen har sedan, precis som de flesta vettiga människor borde göra, klargjort att människor som försvarar pedofiler inte är välkomna i Örkelljunga. Det stämmer dock inte att man skrikit vid något tillfälle utan istället har Motståndsrörelsens aktivister diskuterat civiliserat och ifall Centerpartiet velat få ett slut på det hela hade det räckt att de som lika civiliserade människor hade svarat och tagit avstånd från pedofili istället för att springa och gömma sig.

Sverigedemokrat förföljdes till bilen
Det var en sverigedemokrat som blev förföljd till sin bil. Sedan var det några andra som stod vid vårt tält någon vecka tidigare, som NMR hade varit på. De hade uppträtt nedsättande och skrikit saker, säger Niclas Bengtsson, oppositionsråd och gruppledare för SD i Örkelljunga.

Bemötande

Den här punkten är kanske den mest anmärkningsvärda. Sverigedemokraterna har under hela sin existens blivit smutskastade av Aftonbladet, Expressen och alla de andra tidningarna. Trots detta tar de varenda möjlighet de får att göra precis samma sak mot andra partier som Nordiska motståndsrörelsen, ja rent av i samma tidning som tidigare samma vecka hetsade mot SD i flera artiklar.

Sverigedemokraterna har gjort det tydligt många gånger förut att de inte är ett parti som vill rädda svenska folket. När de dessutom väljer att göra såhär, att helt fräckt ljuga om Motståndsrörelsen i en tidning som smutskastar dem själva dagligen, så visar det hur ryggradslösa även de sverigedemokratiska lokalpolitikerna i Örkelljunga är.

Att aktivister ska ha följt efter en sverigedemokrat till sin bil och skrikit ”otrevligheter” är totalt nonsens. Det skedde en gång under valrörelsen att en kvinnlig sverigedemokrat gick ut från affären som ett antal aktivister stod utanför och delade flygblad. En aktivist frågade då den kvinnliga sverigedemokraten om hon ville diskutera politik varpå hon svarade ”Nej, jag har inte tid med det” innan hon snabbt hoppade in i sin bil och körde iväg.

Att ”NMR ska ha varit på Sverigdemokrater vid deras tält och skrikit nedsättande saker” kan med enkelhet illustreras som följande då det inte vid ett enda tillfälle varit hetsigare eller konstigare än så här:

Sebastian Elofsson försöker diskutera politik med Sverigedemokraterna.

Ordningsvakter behövde sättas in då polis inte behagar dyka upp
Incidenterna fick kommunalrådet Christian Larsson att för första gången fatta ett ordförandebeslut om att sätta in ordningsvakter i centrala Örkelljunga. – Det var för att vi skulle få någon form av dräglig tillvaro när NMR härjar som värst, utifrån att jag i min roll inte var nöjd med polisens insatser. Det är inte okej när man ringer 112 och får besked att man inte kan skicka en bil från polisens sida, säger Christian Larsson (M)

Bemötande

Christian Larsson tyckte inte att de oliktänkande aktivisterna från Motståndsrörelsen skulle få bedriva aktivism i samma stad som han själv och ringde därför efter polis som givetvis inte kan komma till platsen när inget brott på något vis begåtts. Polisen kom dock utan fördröjning för att utreda när tumult och bråk faktiskt hade skett som när motståndsmän blev attackerade och utsatta för rånförsök – något angriparna fick ångra.

Olika sidor av samma mynt – en sådan typ av diskussion som Moderaterna i Örkelljunga verkar kunna hantera utan att ringa efter polis.

Motståndsrörelsen har haft hög närvaro i Örkelljunga under hela valrörelsen. Aktivister har diskuterat politik med människor från alla möjliga partier när dessa väl faktiskt velat diskutera.

16-årig flicka misshandlas
– Jag känner väl ärligt att ger man sig på en 16-årig tjej och misshandlar henne har man en ganska låg nivå för hur man ser på andra människor, säger Christian Larsson.

Bemötande

Exakt vad som hänt och inte hänt i detta fall är fortfarande långt ifrån säkert då inte våra inblandade aktivister kunnat uttala sig eftersom de varit arresterade sedan händelsen. Det kan såklart låta anmärkningsvärt om det nu ens stämmer att en 16-årig flicka har blivit misshandlad. Det finns dock också en hel uppsjö med omständigheter man kan föreställa sig som skulle göra det förståeligt. Klart är i varje fall att det trots Christian Larssons uttalande och Aftonbladets rubriker också finns män inblandade på målsägandesidan. Det rör sig alltså knappast om en misshandel mot en ensam 16-årig flicka som det framstår som. Vidare skrev Nordiska motståndsrörelsens riksledning ett uttalande om saken där de låter meddela (att):

Nordiska motståndsrörelsen har fullt förtroende för de bägge häktade männen. De har tidigare visat sig vara lojala och offervilliga aktivister med gott omdöme. Om de begått någon våldshandling har de haft goda skäl till det liksom att de inte heller skulle använda mer våld än nödvändigt.En enda röst
I ingressen såväl som i slutet av Aftonbladets artikel vill tidningen få det att låta som att Motståndsrörelsen bara fick en röst i hela kommunen.

Bemötande

I själva verket verkar det ha varit en röst i just den vallokalen, och förmodat var det också den enda lokalen där vi bara fick en röst varför den var noggrant utvald av Aftonbladet som exempel. Rösträkningen har ännu inte redovisats officiellt, men Motståndsrörelsen fanns på plats under räkningen i flera lokaler där man fick fler röster.

Summering

Sammanfattningsvis kan man säga att vi bevisat att ett mindre parti med fanatiska aktivister kan ta en hel by med storm och fullständigt dominera hela valrörelsen trots knappa resurser jämfört med etablissemangets partier.

Nästeschef Daniel Gerdås kommenterar hela Aftonbladets artikel enligt följande:

Vi stod ofta tillsammans med både moderater, SD, KD och sossar och det var aldrig några otrevligheter från något håll. Tvärtom så hade vi ofta trevliga samtal med flera av dem. Centern körde vi iväg en gång, men det är ju lite äckligt att stå bredvid människor som vägrar ta avstånd från pedofiler. Sverigedemokraterna var det väl aldrig några otrevligheter med alls, så de verkar ljuga rakt ut.

Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Valkampen i Örkelljunga blev lyckad med tanke på all den uppmärksamhet och spridning som man lyckats få. Det är förövrigt första gången Motståndsrörelsen ställde upp i kommunval i en skånsk kommun. De övriga åtta partierna blev nog chockerade över det arbete och den närvaro som Motståndsrörelsen haft och hur mycket vi har synts. Därför försöker de nu i efterhand skademinimera genom att ljuga ihop historier om att organisationens aktivister ska ha varit våldsamma i hopp om att slippa oss som konkurrenter i framtida kommunval och för att försöka se till att inga Örkelljungabor ska ansluta sig till kampen.

Åtta-klövern försökte få den sanna oppositionen bortkörda, men misslyckades.

De åtta riksdagspartierna gjorde allt de kunde för att få Nordiska motståndsrörelsen bortkörda så att de kan hålla på med sin valteater i fred. Så att de kan sprida sina falska vallöften, sin folkfientliga politik och sina lögner ostört, men ingenting stoppar sanningen i Nordiska motståndsrörelsens politik och givetvis är det inte sista gången Örkelljunga besöks av organisationens aktivister.

Titel:Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-09-17 Uppdaterad:2022-09-19

Läs också: