1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med

Aktivister närvarade i Örkelljunga hela valveckan och fick stor medial uppmärksamhet.

Motståndsrörelsens aktivister hade full närvaro i Örkelljunga ända in i det sista innan valet. Under hela veckan närvarade vi i centrum och pratade politik med i stort sett hela byn. Utöver detta så har det satts upp plakat varenda dag, delats ut flygblad och valfoldrar. Man har besvarat alla frågor och påståenden i Facebook-grupper och på andra forum och predikat nationalsocialism 24 timmar om dygnet. 

Här lyder en sammanfattning av en del av den aktivism som utförts de sista dagarna innan valdagen. 

På torsdagen delades flygblad ut och aktivisterna exponerade sig själva i centrum. 

Natten till fredag sattes plakat upp och valfoldrar delades ut i massor. Under dagen fortsatte man att sätta upp plakat och höll sedan en offentlig flygbladsutdelning vid Coop inne i centrum.

Under valveckan och även efter valdagen har det publicerats flera artiklar om Motståndsrörelsens närvaro i Örkelljunga. Ett exempel på en artikel som publicerats är den smått sinnessjuka lögnartikel som Aftonbladet släppte, som kunde bemötas och smulas sönder i en egen artikel. Ett annat exempel är i Helsingborgs dagblad är en artikel där författaren beklagar sig över att Motståndsrörelsens propaganda fullständigt dominerar i hela Örkelljunga.

Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Natten till lördag sattes flera banderoller upp, både inne i centrala Örkelljunga, men även över E4:an. 

På lördagen gjorde man en favorit i repris och kopierade i stort sett föregående lördag med släpvagnsaktion, torgmöte och flygbladsutdelning i centrum. Även den här gången stal man showen från de övriga partierna.

Sebastian Elofsson talar återigen till Örkelljunga-borna i ett sista tal innan valet för att försöka väcka det sovande folket.

 

Släpet som åkte genom hela kommunen två lördagar i rad.
Hispiga socialdemokrater håller hårt i försvarssprayen när Motståndsrörelsen intog torget.
Moderaterna, Sossarna och Centern byter flygblad med varandra och har kul tillsammans.

Under valet 2022 i Örkelljunga var det tydligt att det inte var blåa mot röda, Socialdemokraterna mot Moderaterna, Centerpartiet mot Sverigedemokraterna och så vidare utan att de alla var en enad folkfientlig kraft. Det fanns bara två läger: etablissemanget mot Nordiska motståndsrörelsen.

Borgarna fruktade den verkliga oppositionen mer än något annat parti.

Efter att Elofsson hållit tal delade man in sig i olika grupper för att maximera spridningen av nationalsocialismen till det yttersta.

En konfrontation uppstod med förmodade vänsterextremister och två kamrater sitter efter detta häktade i väntan på rättegång.

Banderollaktion över E4.

Under söndagen fortsattes det med att lägga ut valsedlar vid samtliga vallokaler och man hade även grupper vid vallokalerna under hela dagen och natten för att försöka se till att det valfuskades något mindre än det gjorts annars. På plats vid samtliga vallokaler fanns även flera poliser och ordningsvakter som enligt Helsingborgs dagblad skulle skydda valprocessen från att bli ”störd av NMR”. Ett grundlöst påstående.


Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Motståndsrörelsens Näste 3 har under valrörelsen visat att de är en kraft att räkna med i Örkelljunga. Fastän man gav sig in i valrörelsen med få resurser jämfört med de etablerade partierna fick man mer medial uppmärksamhet än alla de andra och de flesta Örkelljunga-borna har nu fått chansen att diskutera politik med radikala och fanatiska nationalsocialister.

Näste 3 har rört om i grytan i kommunen och fått flera förut politiskt ointresserade att bli det. Aktivisterna har tagit emot enorm positivitet och kärlek – från långt många fler människor än vad som syns under valresultaten, men har även blivit attackerade och påhoppade från alla möjliga håll. Trots detta har man visat att inget kan stoppa oss och att de som försökt har fått ångra det efteråt.

Även om valteatern är över så fortsätter nu frihetskampen för fullt hälsar Näste 3:s aktivister!

Titel:Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med Författad av:Naste 3 Publicerad:2022-09-19 Uppdaterad:2022-09-19

Läs också: