1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampdag i Näste 5

I ett höstbelägrat Dalarna propagerade nästet för ett stopp av folkutbytet. Efteråt genomfördes aktivisttester.

Den 15 oktober begav sig nästets aktivister till en bro strax utanför Borlänge för att genomföra en banderollaktion. Den första delen av dagen bjöd på lite lätt kyla och duggregn. Dagen till ära var det även en hel del bilister ute på vägarna. Detta ledde till att motståndsmännen fick uppleva en del uppvisad positivitet från nyligen nämnda bilister. Deltagarna på bron fick även besök av en sympatisör från området som sedan var med på kampdagens andra del.

Dagens paroll var tämligen simpel. En banderoll med två riksrunor som omslöt orden ”Stoppa folkutbytet” hölls upp av aktivitetens deltagare. Trots banderollens enkelhet har orden stor betydelse. I ett utdrag ur Nordiska motståndsrörelsens politiska program ”Vår väg” beskrivs folkutbytet på följande sätt;

Vår rasliga överlevnad och frihet är det absolut viktigaste målet med Nordiska motståndsrörelsens politiska kamp. Mot detta finns många hot, varav det mest alarmerande och akuta idag är den massinvandring av rasfrämmande människor som sker till Norden. Detta i kombination med lägre födelsetal bland nordiska kvinnor än invandrade och det faktum att även de invandrade främlingarna ibland skaffar barn med nordiska kvinnor och män gör att den etniskt nordiska populationen minskar allt mer i relation till den utomnordiska. I klarspråk innebär den så kallade mångkulturen och massinvandringen fysisk undanträngning och folkmord på Nordens befolkning.

Vår väg, 2017, s. 8

Efter att banderollaktionen avslutats samlades aktivisterna vid det närliggande joggingspåret. Dagens andra del bestod av aktivisttesterna där man började med löpningen för att sedan avsluta med de olika styrkeövningarna. När samtliga aktiviteter blivit avklarade tackade man för denna gång och hälsade varandra farväl.

Titel:Kampdag i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-10-20 Uppdaterad:2022-10-25

Läs också: