1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen på Eksjö julmarknad

Lördagen den 3 december var Näste 7 och bedrev offentlig aktivism under Eksjös årliga julmarknad.

Under julmarknaden spelades julmusik och det såldes julgodis, samt annat julrelaterat. Motståndsrörelsen bidrog till julmyset genom att dela ut flygblad som uppmanade folket att som julklapp till sina efterkommande börja kämpa för deras existens.

Man vecklade ut Tyrrunefanan mitt bland folkvimlet och började dela ut bladen. Då det var oerhört mycket folk ute var det inga problem att få ut bladen.

Efter en stund kom en av arrangörerna för julmarknaden fram och krävde att Motståndsrörelsen skulle lämna platsen då man inte hade tillstånd att stå där. Han blev uppmanad att ringa polisen istället för att tjafsa, vilket han gjorde. Efter en stund kom polisen till platsen, bara för att konstatera att det inte begicks något brott och att motståndsmännen hade rätt att stå där, sedan försvann dem.

Efter ett tag kom det fram ett gäng ynglingar i åldrarna 10-15 år, både vita och främlingar. Vissa av dem ställde frågor nyfiket och diskuterade lugnt, men en del av dem tjafsade och betedde sig oförskämt.

Bland de som uppförde sig illa var det tragiskt nog de svenska ungdomarna som betedde sig värst, uppenbarligen i jakt på bekräftelse från rasfrämlingarna. En av dem rev sönder flygbladet han fått och kastade det mot en aktivist och fick sig sedan en väldigt mild tillrättavisning. Det här ”barnet” med en längd på en bra bit över 180 centimeter började sedan gnälla om barnmisshandel och hota med att polisanmäla men tystnade efter en stund, antagligen för att han till och med själv insåg hur patetisk han lät.

Aktionen kunde fortsätta ytterligare ett bra tag med många utdelade blad innan den avslutades. Kamraterna tackade sedan av varandra för en lyckad dag ute i vinterkylan och gav sig av hemåt igen!

Titel:Motståndsrörelsen på Eksjö julmarknad Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-12-04 Uppdaterad:2022-12-06

Läs också: