1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen konfronterade folkförrädarna i Eksjö

Under tisdagskvällen var Näste 7 i Eksjö och visade upp sig som ett verkligt alternativ till kommunpolitikerna.

Under tisdagskvällen den 14 juni samlades Eksjös folkförrädare till politiker under ett tält på stora torget mitt i staden för att genomföra ett offentligt skådespel föreställandes en debatt. Representanter från samtliga partier i kommunen gick en efter en upp på scen för att häva ur sig floskler och tjafsa med varandra om småsaker som inte har någon som helst betydelse när folkets själva överlevnad står på spel.

Näste 7 begav sig till torget och ställde upp sig precis intill folkförrädarnas tält med fana och en banderoll med texten ”Ett revolutionärt val”. Syftet med aktionen var med bryta illusionen av debatt för folkförrädarna och alla åskådare till deras spektakel.

Mycket riktigt uppstod genast en stämning av samförstånd bland folkförrädarna så fort Motståndsrörelsen ställt upp och det blev tydligt för alla var den verkliga skiljelinjen mellan makthavare och opposition verkligen ligger.

Inom bara några minuter dök polisen upp efter att ha fått motta troligtvis väldigt panikartade och ångestfyllda samtal från kommunens högsta företrädare. Lika panikartade och nervösa kom då två poliser fram till aktivisterna och sa att det inte fanns något tillstånd för aktiviteten och att den därför måste upphöra. Poliserna blev obekymrat ignorerade och började då rycka tag i banderollen och försöka slita den ur händerna på aktivisterna.

Nästeschef Hampus Maijala röt då till och sa åt poliserna att lägga av och att de inte har rätt att avbryta en pågående demonstration. Poliserna blev märkbart osäkra på vad de höll på med och släppte snabbt tag om banderollen och började försvara sitt agerande med olika ursäkter och felaktiga tolkningar av lagen. Efter några minuters tjafsande sa aktivisterna åt poliserna att de skulle ringa sitt befäl istället, vilket de gick och gjorde.

Aktivisterna kunde då, till folkförrädarnas molokna åsyn, veckla ut banderollen igen och fortsätta aktiviteten. Samtidigt som polisen pratade i telefon ringde Maijala upp dialogpolis för att försöka få vett i poliserna den vägen, och efter ungefär tio minuter kom poliserna tillbaka för att med avsevärt trevligare attityd än förr förklara att de har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen, men att de inte har rätt att avbryta en pågående demonstration. Sedan ställde de sig vid sidan av och störde inte motståndsmännen mer.

Efter att folkförrädarna var färdiga med sitt skådespel packade motståndsmännen ihop och avslutade aktiviteten och begav sig nöjda och belåtna hem igen med vetskapen att Eksjös kommunpolitiker kommer sova något sämre om nätterna den närmsta tiden av att ha blivit påminda om att det finns ett verkligt motstånd mot deras vanstyre, och att de tråkigt nog för sig själva lever i en stat där ett visst mått av yttrandefrihet råder och där polisen, åtminstone än så länge, måste följa vissa lagar.

Titel:Motståndsrörelsen konfronterade folkförrädarna i Eksjö Författad av:Naste 7 Publicerad:2022-06-15 Uppdaterad:2022-06-15

Läs också: