1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intervju med Motståndsrörelsens 1 maj-talare

Tre frågor vardera har ställts till Öberg, Holmqvist och Gudmarsson inför den kommande arbetarfesten i Sundsvall.

Pär Öberg

Vad är dina allmänna tankar kring nationalsocialistisk 1 maj i Sundsvall?

Det ska bli mycket trevligt, vi har varit där flera gånger förut, men jag har aldrig varit där 1 maj. Sundsvall är en stad med en lång historia av tung och betydelsefull industri. En bra stad för att visa att Motståndsrörelsen är det enda alternativet för en arbetare som överhuvudtaget vill ha en framtid.

År 1721 brändes och plundrades Sundsvall av ryska trupper. Idag plundras staden av rovgiriga globalister som centraliserar allt mer makt, bort från folket till osympatiska icke folkvalda härskare. Vi vill ändra på det.

Du har ju tidigare debatterat med meningsmotståndare under Motståndsrörelsens demonstrationer. Är detta något du skulle vara öppen för också i år om någon känner sig manad?

Jag är i princip alltid öppen för det. Det skulle vara extra kul att prata med kommunalråd Bodil Hansson. Men, bara ryktet om att Motståndsrörelsen skulle komma till staden verkar ha fått henne att avsäga sig alla uppdrag. Det borde dock göra att hon ju nu faktiskt har tid med en debatt (handsken är kastad).

Skämt åsido, ännu är det inte i detalj planerat, men man hoppas alltid på lite debatter, på scen eller ute bland besökare.

Vad har du att säga till sympatisörer i Medelpad och Hälsingland som tänker att de lika bra kan höra talen hemma i stugvärmen i efterhand?

Är man lite intresserad av Sverigevänlig politik och insett att SD de facto sviker väljarna ska man verkligen komma för att bilda sig en uppfattning om Sveriges viktigaste parti.

I dagens ensidigt ägda internet och medielandskap är det viktigt att få information direkt från källan. Utan massa censur från Google och Facebook med flera. Vågar man inte komma på ett torgmöte så är man en fegis!

Simon Holmqvist

Motståndsrörelsen firar den nordiska arbetaren i Sundsvall i år. Är det en norrländsk eller Stockholmsk 1 maj och vad känner du rent allmänt inför dagen?

Sundsvall ligger närmare Stockholm än vad det gör mina hemtrakter, så på sätt och vis blir det kanske mer av ett ”stockholmskt” första maj för mig. Men det ligger också geografiskt i Norrland och många som vill fira första maj med oss kommer att få resa norrut. Jag är inte en av de norrlänningar som vakar särskilt svartsjukt över begreppet ”Norrland” gentemot södra Norrland utan jag tänker helt enkelt på det som just södra Norrland. Så om man väger in allt detta så blir det en norrländsk första maj, om än inte lika norrländsk som när vi firade första maj i Boden.

Rent allmänt är första maj en av mina absoluta favorithögtider. Den nordiska arbetaren förtjänar förstås att hyllas alla dagar på året, men det är bra att det finns en särskild dag för arbetaren. Det är också bra att Nordiska motståndsrörelsen har anammat den gamla traditionen från Tredje riket och gjort första maj till en av sina främsta egna traditioner: Det vi gör på första maj sätter ofta tonen för året och det innebär kamp, kamratskap och att våren är kommen!

Du är ju sedan flera år tillbaka programledare för Radio Nordfront där du också använder rösten för att sprida nationalsocialistisk propaganda – hur tänker du att hålla tal skiljer sig från detta?

Det är ganska stor skillnad mellan att prata i radio och hålla ett tal. I radio pratar jag ofta ganska mycket och spontant. När man håller ett tal får man försöka hålla sig kortare och använda retoriska knep för att få folk att ta sig an och minnas det man säger.

Vad har du att säga till sympatisörer i Medelpad och Hälsingland som tänker att de lika bra kan höra talen hemma i stugvärmen i efterhand?

Det är inte lika bra att sitta hemma i stugvärmen och lyssna på talen. Har man någonsin varit på konsert så vet man att en inspelad livespelning framstår som platt och formlös i jämförelse. Samma sak med att se fotboll eller ishockey på plats jämfört med att se det på teve. Om man är beredd att åka och se sitt favoritband eller favoritlag spela, då bör man faktiskt åka och se sina favoritnationalsocialister fira första maj. Dels för att det är något som verkligen har betydelse och dels för att du till skillnad från det förra inte behöver begränsas till att vara en åskådare: Du kan faktiskt delta!

Anders Gudmarsson

1 maj, åtminstone nästan på hemmaplan. Vad tänker du?

Det känns stort! Första maj är ändå en av årets höjdpunkter och personligen känns det kul att det går av stapeln så nära (med våra norrländska mått mätt) min hemstad. Utöver det är Sundsvall också en stad jag besökt många gånger, både i kampens tecken och privat, så det känns helt naturligt att fira första maj där.

Jag ser fram emot det, och hoppas helt enkelt på att det blir en stor tillställning där vi ingjuter mod och lite jävlar anamma i sympatisörer och framtida kamrater i hela södra Norrland, samt att den andra sidan som firar går därifrån med en klump i magen.

Detta blir, om inte din talarpremiär, så åtminstone det största tillfället du talat offentligt på hittills. Hur känner du inför det?

Absolut, min talardebut (som också var i Sundsvall, bara ett stenkast från där vi kommer stå den här gången) var inte på något vis utannonserad och dessutom inte på någon högtid, så det här är ett stort kliv upp. Då minns jag att jag var nervös, men det gick bra då och idag är jag bara taggad. Faktum är att det är skönt att få den sortens utlopp för vreden man känner inför samhället varje dag. Kampen har helt enkelt den terapeutiska effekten för mig och garanterat många (om inte alla) mina kamrater.

Vad har du att säga till sympatisörer i Medelpad och Hälsingland som tänker att de lika bra kan höra talen hemma i stugvärmen i efterhand?

Det kommer aldrig vara samma sak och aldrig låta lika bra som om du var där. Du kommer möta nya kamrater, knyta nya kontakter, skratta, hålla intressanta samtal och visa det system jag vet att du avskyr med hela ditt väsen, att det finns ett motstånd. Vem vet, du kanske möter någon som bor på din egen ort och helt plötsligt har du fått en vän för livet eller en träningskamrat? Som vi som varit med några år alla vet är vi nationella många fler än någon anar och om vi reser oss och visar att ett nationalsocialistiskt första maj-firande drar en nyfiken publik kommer de som förstör och avvecklar vårt arv att sätta kaffet i halsen rejält!

Det är också ett minne du stolt kommer bära med dig resten av livet och sitter du hemma berövar du dig själv den chansen. Jag skulle kunna fortsätta att prata mig varm om mina egna demonstrations- och aktivistminnen, men jag avslutar med att säga att vi har extremt slöa rödingar på våra breddgrader, så känn er inte oroliga för att delta. Vi ses där!

Som vi tidigare skrivit om är tillståndet klart och du kommer kunna höra de tre ovanstående talarna klockan 11:30 på Olof Palmes torg i Sundsvall den 1 maj.

Titel:Intervju med Motståndsrörelsens 1 maj-talare Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-04-20 Uppdaterad:2023-04-22

Läs också: