1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Broaktion i soliga Kode

Under lördagen samlades medlemmar i Näste 2 för att genomföra en banderollaktivitet i Kungälvs kommun.

Anledningen till att just lilla Kode valdes ut denna vårdag var på grund av problemen de har haft den senaste tiden med att ”ungdomsgäng” ifrån städerna samlas runt samhället och ställer till med bråk och vandalism. Dessutom ligger Kode i anknytning till motorvägen E6, vilket gör att man på ett enkelt sätt kan få maximal exponering.

Vädret var på topp med sol och klarblå himmel när kamraterna ställde sig på en bilbro över E6:an på förmiddagen. Man vecklade ut banderollen, ställde upp med fanor och tände två gröna rökgranater till förbipasserandes förtjusning!

Den gröna röken gifte sig väldigt bra med Motståndsrörelsens gröna medlemströjor och den lummiga grönskan runtomkring.

Efter en bra stund på bron ställdes några frågor till Daniel, ansvarig chef på plats.

Hur har aktionen gått idag?

Jo, det har gått väldigt bra! Det är kanonväder och humöret är på topp.

Hur har responsen varit tycker du?

Den har varit väldigt positiv! Tack vare det fina vädret så har det varit väldigt mycket trafik ute, många finare bilar och även väldigt mycket motorcyklar. Det har tutats och vinkats under hela aktionen och det har även setts en hel del segerhälsningar!

Vad tror du att Kode-borna känner när ni står här och håller politisk aktivism vid deras ort?

Vi är helt enkelt här för att visa de svenska ungdomarna i området att vi står på deras sida, vi är här för deras skull. Folk som inte själva har blivit utsatta, eller inte växt upp i dagens hårdare klimat kanske har svårt att relatera till de hot, hat och våld som svenska ungdomar faktiskt får stå ut med dagligen. Vi är här för dessa ungdomar, de ska veta att de har Motståndsrörelsen på sin sida, därav parollen Stolt Vit Ungdom – Anslut Er!

Ja, det var en passande paroll. Vad tänker ni göra nu?

Just nu är vi på väg att packa ihop, vi känner att vi har gjort vårt för idag och att vi har nått ut till väldigt mycket människor under tiden som vi har stått här.

Efter avslutad aktivitet tog sig motståndsmännen till ett naturreservat i närheten, tände upp en grill och gottade sig i vårvärmen som kommit till.

Titel:Broaktion i soliga Kode Författad av:Naste 2 Publicerad:2023-04-23 Uppdaterad:2023-04-24

Läs också: