1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Födelsedagsfirande i Näste 3

I Sveriges sydligaste näste samlades medlemmar och sympatisörer för födelsedagsfirande av en betydelsefull person.

Medlemmar ur Näste 3 och inbjudna sympatisörer samlades till bords i en för ändamålet lämpligt utsmyckad lokal, vilket var att fira en känd historisk persons födelsedag. Denna firades med god mat och dessert, tal, lek och musikunderhållning.

Då denne person är starkt förknippad med Tyskland, trots att han var född i Österrike, så var det tyskt tema på maten. Bland annat serverades surkål och tysk korv, såsom Bockwurst, Knackwurst, Nürnbergerkorv och Wienerkorv. I buffén återfanns även potatisgratäng, rostade rotfrukter, sallad, bröd och dressing. Till efterrätt blev det kaffe och tårta – Schwarzwaldtårta och en specialtårta dagen till ära.

Efter maten blev det underhållning i form av lagspel. Festdeltagarnas historiekunskaper testades i form av Jeopardy, med ämneskategorier knutna till den firade personens historiska gärning. Somliga fick tillfälle att glänsa med sina historiekunskaper, men de rätta svaren resulterade ändock ofta i minuspoäng då det var lätt att glömma bort att formulera svaret som en fråga, som ju är det speciella med Jeopardy. Det blev många skratt under denna programpunkt, ledd av Marcus Hansson, som senare också höll en appell inför deltagarna där han berättade om betydelsen av den firade personens gärning och hur den relaterar till oss som lever idag och vad som anbekommer oss således.

Marcus Hansson leder frågesport

Vinnaren av Jeapardytävlingen fick äran att förstöra en Pinata-docka som hade tillverkats med möda och omsorg till denna dag. Förstörelsen av denna var av symbolisk betydelse, en betydelse som hade mycket att göra med Hanssons uppmaning till festdeltagarna.

Docka tillverkad till dagen

Under festtillfället fanns också möjlighet att köpa böcker, hemtillverkade ljus och ägg från en deltagares egna höns. Som avslutning bjöds gästerna på livemusik av en trubadur innan det var dags för hemfärd.

Sympatisör? Se till att inte missa nästa års upplaga av denna tradition!

Titel:Födelsedagsfirande i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-04-25 Uppdaterad:2023-04-25

Läs också: