1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Liverapportering: 1 maj

Under dagen håller Nordiska motståndsrörelsen ett 1 maj-möte i Sundsvall och bedriver aktivism i andra delar av landet och Norden. Denna artikel uppdaterades löpande med de senaste händelserna.

17:00: 1 maj-aktivismen fortsätter på sina håll i både Sverige och Norden, men eftersom de stora händelserna har ägt rum så avslutar vi nu denna liverapportering.

Sammanfattningsvis kan sägas att Nordiska motståndsrörelsen idag anordnat ett mycket lyckat torgmöte i Sundsvall, motdemonstrerat mot och kuppat Socialdemokraternas demonstration i Trollhättan, infiltrerat Socialdemokraternas tåg i Växjö och Stockholm samt bedrivit annan 1 maj-aktivism i såväl Sverige som övriga Norden.

Håll utkik på motståndsrörelsen.se i dagarna för uppdateringar om Motståndsrörelsens 1 maj-aktivism. Imorgon ikväll kan du lyssna på aktivistpodden Mer än ord som kommer avhandla Nordiska motståndsrörelsens 1 maj 2023.

16:45: Affischer har satts upp i Alvesta.

16:30: Filmklipp från när Marcus Hansson blir bortförd. Det är oklart om den socialdemokratiska publiken applåderar åt bortförandet eller det socialdemokratiska budskapet på plakatet.

16:10: Aktivismen fortsätter i både Stockholm och Småland. I Stockholm har farbror Blå hälsat på medan aktivisterna i Småland förflyttat sig från Växjö till Alvesta där de fortsätter sprida budskapet genom affischer.

16:00: Film från infiltrationen av sosse-tåget i Växjö. Notera den panikslagna funktionären i inledningen när hon inser att nationalsocialister befinner sig i tåget.

15:55: Aktivister bemöter Mikael Damberg med slagord.

15:50: I Stockholm har aktivisterna nu ställt sig framför LO-borgen där de ropar slagord.

15:15: Marcus Hansson avlägsnad (igen). Uppenbarligen uppskattades Socialdemokraternas egna budskap inte av polisen. Aktionen i Växjö är nu också avslutad.

14:55: Nationalsocialister fortsätter sprida budskapet vid sossarnas samlingsplats.

14:50: Även i Stockholm har Socialdemokraternas tåg infiltrerats. Det ska ha tagit 20 minuter innan de upptäcktes.

14:35: Polisen undersöker nu ifall Mona Sahlins ord om att Muhammed ska gå före utgör hets mot folkgrupp.

Plakaten som tagits fram innehåller bara budskap som Socialdemokraterna uttryckt genom åren. Varför är alla så förbannade?

14:30: Efter kuppen mot Socialdemokraternas möte i Trollhättan har aktivister från Nordiska motståndsrörelsen nu också infiltrerat Socialdemokraternas tåg i Växjö och demonstrerar som vanliga sossar med egna plakat. Detta har gjort att funktionärer springer i panik och polis tillkallats.

13:30: Clown debatterar (se: film nedan).

13:25: Mjödbjudning i Tammerfors. Våra kamrater i Blåsvarta rörelsen låter dock meddela att mjöden är alkoholfri.

13:20: Episkt! När redaktionen var i färd att diskvalificera Pär Öbergs debattförsök så dyker det upp en pajas på scen. ”Vad tycker ni om judar?”

13:15: Talen är avslutade i både Tammerfors och Sundsvall. I Tammerfors bjuder Blåsvarta rörelsen folk på mjöd (!) och i Sundsvall uppmanar Pär Öberg meningsmotståndare att komma upp och ta debatten med någon av talarna. Framförallt vill Öberg att avgående kommunalrådet Bodil Hansson, som är något så ovanligt som en korrupt socialdemokrat, tar debatten. Ingen har nappat på erbjudandet hittills.

13:05: Rapporter kommer in från Stockholm där Näste 1 bedrivit massiv 1 maj-propaganda och informerat om Socialdemokraternas folkförräderi.

13:00: Aleksi Veikkola har börjat tala i Tammerfors.

12:55: Anders Gudmarsson talar i Sundsvall.

12:50: Lauri Hokkanen talar i Tammerfors.

12:45: Nästeschefen Anders Gudmarsson har nu börjat tala i Sundsvall och inleder med att, i egenskap av ”surjämte”, skämta om ”klyktattare”.

12:40: I Tammerfors har den första talaren, Taika Mourujärvi, börjat tala. Det finns även en livestream som följer demonstrationen.

12:30: Enligt rapporter från Sundsvall är det runt 100 Sundsvallsbor på plats. Av dessa är cirka fem motdemonstranter, däribland en clown och Sara Leifsdotter.

12:20: Simon Holmqvist talar nu i Sundsvall.

12:10: Samtidigt som torgmötet pågår i Sundsvall demonstrerar våra finska kamrater i Blåsvarta rörelsen i Tammerfors.

11:50: 1 maj-aktivism pågår även i Stockholm där man varit aktiva med propaganda under hela dagen. Här en film från en broaktion.

11:40: Torgmötet i Sundsvall har inletts. Talar just nu gör Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsens svenska riksledning.

11:30: Nu ska torgmötet i Sundsvall börja. Här ett filmmontage från platsen.

11:25: Samtidigt som förberedelserna pågår för fullt i Sundsvall har aktivister kuppat Socialdemokraternas plats i Trollhättan och hållit en motdemonstration där Peter Hultqvist ska hålla tal. Istället håller Nordiska motståndsrörelsen tal om Socialdemokraternas svek mot svenska arbetare.

I talet anklagas Socialdemokraterna för att genom avregleringar och annat vanstyre varit delaktiga i den elkris, livsmedelskris och bränslekris som nu drabbar svenskar och framförallt arbetare. Nato-lakejen och lögnaren Peter Hultqvist anklagas också för att genom Nato-processen skapat en situation där arbetare riskerar skickas som kanonmat i globalisternas krig.

11:10: I Sundsvall är förberedelserna i full gång. Det har börjat samlas en del åskådare. Inga avspärrningar och ovanligt få snutar.

”Antirasister” har kluddat på marken. Det återstår att se om de kommer våga sig fram under dagen.

11:00: Från Island får vi rapporter om att propaganda satts upp i de två största städerna Reykjavík och Kópavogur. Läs mer på Nordurvigi.

Kópavogur
Reykjavík

10:00: I Norge och Danmark har 1 maj-aktivismen startat tidigt. I centrala Halden, Norge, har det satts upp mängder av plakat under natten och i Danmark har broaktioner och plakatuppsättningar genomförts under natten och dagen i Århus, Vojens, Hellerup, Ordrup och Klampenborg.

Halden
Århus
Vojens
Klampenborg
Titel:Liverapportering: 1 maj Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-05-01 Uppdaterad:2023-05-02

Läs också: