1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfirande i sommarskönt skånelandskap

Ett sammandrag från nationaldagsfirandet i Näste 3.

En bättre inramning än den svenska idyll som utgjorde tillvaron för tredje nästets nationaldagsfirande är svår att föreställa sig. Detta påpekades också av flera deltagare. Ett förstummande skönt grönt landskap omgärdade platsen där nästeskamrater och sympatisörer skulle spendera en dag innehållandes god mat, fika, intressanta samtal, livemusik samt ett tal.

Samtalen spände mellan det personliga och världspolitiken. Det blev också flera dykningar i historien då historieintresset är starkt hos flera medlemmar. Diskussionerna fick ta en paus när det var dags för trubaduren att framföra några visor. Åhörarna fick bland annat lyssna till Idas sommarvisa och sånger från John Holms låtskatt. Och så klart, dagen till ära – Du gamla, Du fria.

Händelsen som var i centrum för dagen var ett tal av Sebastian Elofsson, i vilket han tog avstamp i hembygden och banden man har till den plats man är uppväxt på som grund för sitt politiska engagemang. Han påminde åhörarna att det under Sveriges historia har varit självklart för svenskarna att betrakta sig som fria, och att vi har markerat mot makten när de har gått över gränsen gentemot folket om så har behövts. Men svensken av idag har tyvärr blivit nedbruten av liberalism och kulturmarxism och reagerar inte längre på oförrätter.

Sebastian Elofsson håller tal.

Vi hoppas att du som sympatiserar med oss ansluter dig och firar nationaldagen tillsammans med oss nästa år!

Titel:Nationaldagsfirande i sommarskönt skånelandskap Författad av:Naste 3 Publicerad:2023-06-11 Uppdaterad:2023-06-11

Läs också: