1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vera Oredsson – ett år av intervjuer

Motståndsrörelsen.se har sedan september förra året haft flera samtal med honnörsmedlemmen.

9 september 2022 ställde vi ett antal frågor till Vera i samband med hennes deltagande i kommunvalen. Artikelns fokus ligger på Ludvika och hennes lokalpolitiska ambitioner men även Motståndsrörelsen och nationell kamp avhandlas.

Kommunvalet i Ludvika – intervju med Vera Oredsson

Detta späddes på med oartikulerat hat och följande avrättningar av våra anhållna ledare inom Tredje riket mellan 1945 och 1960, ja överlevande förföljs till och med än i dag hur hög ålder de än har, av det ockuperade Tyskland. Jag beslutade mig tidigt för att försvara alla dessa offer och förblev min ed trogen som jag avlade i Hitlerjugend 1943 i 15års-åldern när jag gick över till BDM.

Senare samma månad stod Vera åtalad för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. En tid därefter friades Oredsson och 11 oktober 2022 tog vi tog kontakt med henne för att få veta mer. Intervjun handlade till en början om själva rättegången men kom fort in på politisk repression överlag.

94-årig medlem friad i rätten – Intervju med Vera Oredsson

Lagen om hets mot folkgrupp är pådriven av judiskt inflytande, detta är jag förbannat trött på. Tänk att inte få vinka, tacka spontant med ett nationellt uttryck eller uttrycka avsky för moralförfallet. Man skyller ideligen på Tredje rikets så kallade diktatur, men jag anser att demokratins yttrandefrihet har större begränsningar än nationalsocialismen någonsin hade.

8 augusti 2023, 10 månader efter friandet tog vi än en gång kontakt med hedersmedlemmen. Göran Oredsson hade veckan innan haft sin tilltänkta 90-årsdag där Vera och några medlemmar besökte graven. Samtalet gick till stor del in på Göran som person där hans liv och gärning diskuterades.

Göran Oredssons 90-årsdag – intervju med Vera Oredsson

Jag tycker alla nationella ska minnas honom för de 50 års kamp han bidrog med och för den kolossala troheten till en så förhånad och beljugen ideologi som nationalsocialismen. Han var medveten om, liksom Nordiska motståndsrörelsen är, att trohet till nationalsocialismen är den enda räddningen för Norden.

Motståndsrörelsen.se vill återigen tacka Vera Oredsson för hennes svar under året som gått!

Titel:Vera Oredsson – ett år av intervjuer Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-09-02 Uppdaterad:2023-09-02

Läs också: