1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Före detta medlem i Motståndsrörelsen inblandad i gängmord?

Ett officiellt uttalande från organisationen angående ett fall som media skriver mycket om just nu.

Systemmedia har i dagarna gjort en stor sak av att en person som är misstänkt för en dödsskjutning i Stockholms-området påstås vara nazist och tidigare ska ha demonstrerat med Nordiska motståndsrörelsen.

Skärmbild från Expressen, fast med den misstänktes namn censurerat.

Den unge mannen som sitter häktad har hängts ut med både namn och bild i pressen, vilket i sammanhanget är helt unikt. Det förekommer förvisso att ett fåtal av de många främlingar som döms för liknande brott också hängs ut, men att en person som än så länge bara är misstänkt, som sedan tidigare bara är straffad för småbrott och som med största sannolikhet inte är någon drivande person i något kriminellt gäng, får sitt namn och bild publicerade i media är något som troligtvis aldrig tidigare skett på detta vis.

Det är tydligt att det handlar om ren propaganda och ett försök av media att styra bort fokus från det faktum att denna gängkriminalitet är ett importerat problem med närmast uteslutande invandrade förövare, samtidigt som man hoppas kunna skada Motståndsrörelsen.

Vilken ideologi eller vilket politiskt parti den misstänkte mannen sympatiserar med har vi ingen aning om, annat än att hans konto på sociala medier är fullt av inlägg som förhärligar droger, gangsterrap och ett kriminellt leverne och således tycks stå väldigt långt borta från någon ”nazism”.

Eventuella politiska sympatier borde också vara totalt irrelevant för såväl media som allmänheten då inget tyder på att det brott han är misstänkt för har något alls med politik att göra. Media skulle givetvis inte heller skriva något ifall en misstänkt mördare hade kopplingar till Socialdemokraterna eller något annat parti – något som troligtvis förekommer frekvent.

Vi vet inte heller vad det fanns för motiv till dådet eller om de faktiskt gripit den skyldiga, men däremot att medias skriverier oavsett detta tycks ha gett allvarliga konsekvenser i form av att mannens familjebostad bränts till grunden och att media trots detta fortsätter sin hets.

Skärmbild från Expressen, fast med den misstänktes namn och ansikte censurerat.

Säkert är att mannen sedan många år tillbaka inte är medlem i Motståndsrörelsen och att organisationen givetvis inte har något alls med någon narkotikarelaterad gängbrottslighet att göra.

Nordiska motståndsrörelsen känner med alla de folkfränder som dagligen drabbas av det mångkulturella våldets framfart, liksom för de som drabbas av konsekvenserna av medias ansvarslösa rapportering.

Titel:Före detta medlem i Motståndsrörelsen inblandad i gängmord? Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-10-02 Uppdaterad:2023-10-03

Läs också: