1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog gatorna och besökte lögnfylld föreläsning i Karlstad

27 januari befann sig Näste 5 i staden för att sprida nationalsocialism och ställa förintelsetroende till svars.

Aktiviteten började på Soltorget med en offentlig flygbladsutdelning. En banderoll som lydde ”Förintelsen är en bluff” och två fanor prydde torget medan motståndsmännen delade ut flygblad med fakta om förintelsen.

Det förekom relativt många diskussioner med förbipasserande. På grund av det för liberaler och marxister kontroversiella ämnet blev många samtal känslomässiga och ibland även skrikiga. Trots den existerande indoktrineringen gav dock budskapet organisationen flertalet lyckönskningar.

Efter att den offentliga flygbladsutdelningen avslutats besökte nästet en förintelsetroende föreläsning där aktivisterna tog plats i publiken. Till arrangörernas stora förtret kunde inte polisen stoppa nästet från att delta på den lögnfyllda föreläsningen.

Föredragshållarna blev heller inte glada när motståndsmännen på plats skrattade flera gånger och applåderade åt ett uppläst citat som skulle visa på Centerpartiets antisemitiska och rasistiska historia.

Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning
av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke
önskvärda främlingar.

Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.

Fjärde punkten ur Bondeförbundets grundprogram från 1933

För övrigt så gav nog organisationens deltagande besökarna en väldigt nödvändigt uppiggande effekt. Detta då medelåldern var mycket hög i lokalen och det inte alltid var jättelätt att hålla sig vaken. Med tanke på föredragets innehåll så var det dock inte konstigt att vissa slumrade till, ointressanta livsöden blandat med känslomässigt förintelsedravel är inte det roligaste att lyssna på.

När väl föredragen var avslutade begav sig aktivisterna ned till scenen för att diskutera med den mest sionistvänliga föredragshållaren och de runt omkring. Efter att diverse antisemitisk litteratur och vad som skapar antisemitism diskuterats begav sig deltagarna iväg från lokalen.

Tillbaka på samlingsplatsen pratade man kort om dagen som gått och sammanfattade dagens roligaste stunder. Efter att man hälsat varandra farväl och tackat för sig så avslutades aktiviteten för denna gång.

Titel:Motståndsrörelsen intog gatorna och besökte lögnfylld föreläsning i Karlstad Författad av:Naste 5 Publicerad:2024-01-29 Uppdaterad:2024-01-29

Läs också: