1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vinterbad och samkväm i Näste 1

17 mars träffades kamrater för årets första dopp i en sjö norr om Stockholm.

Trots att temperaturen låg runt nollan var det strålande sol på platsen man befann sig på och som fick det att kännas som en riktig vårdag. En känsla som var smått overklig då vädret mindre än ett dygn tidigare hade bjudit på ösregn och snöstorm. Huvudstaden hade fortfarande inte blivit så pass uppvärmd att all is på sjöarna hade smält bort och temperaturen i vattnet låg fortfarande stadigt på en plusgrad. Till skillnad från tidigare år skulle dagen innefatta mer än bara bad i iskallt vatten, då vissa tagit med sig familjerna också.

Efter att ha utforskat området ett tag samt badmöjligheterna på platsen, gick man till ett närbeläget utegym där man skulle hålla i en gemensam träning. Med alla ombytta satte kamraterna igång med uppvärmning varefter man började träna med hjälp av utegymmets redskap. Allt från bänkpress till rodd och chins genomfördes tills samtliga var andfådda och svettiga.

Därefter gick man över till boxning och det tränades nu teknik och uthållighet. Den som fick hålla i mitsarna varierades, samt slagkombinationerna som genomfördes, tills deltagarna var ordentligt utmattade både i armar och i resten av kroppen. Nu kände alla sig sugna på att svalka av sig lite i sjön och bytte om till badkläder.

Iklädda bara badbyxor tog sig sällskapet ned till bryggan som låg 100 meter bort. Även om solen fortfarande gassade och himlen var nästintill molnfri så blåste det riktigt ordentligt, vilket gjorde att kamraterna inte längre kände sig direkt varma vid det laget de kommit längst ut på bryggan. Detta var dock inget som hindrade någon då alla en efter en antingen hoppade rakt ned i den nu smälta isvaken eller utan att tveka klev nedför stegen och doppade huvudet, utan att stanna till för att känna efter hur kallt vattnet var. Andra föredrog att springa ned i vattnet från stranden och dyka i istället för att gå ifrån bryggan, vilket var möjligt tack vare att isen dragit sig tillbaka just där.

Svalkade av doppet gick man sedan tillbaka upp från stranden till ett omklädningsrum bredvid. Här fanns även bastu som man brukade och där man kunde sitta och samtala ett tag innan det var dags för ett andra dopp. Den andra gången kändes betydligt varmare trots att vinden fortfarande låg på.

Något man lade märke till under aktiviteten var den totala avsaknaden av rasfrämlingar, vilket garanterat inte kommer vara fallet på platsen när sommaren har infallit. Det var inget skrikande, inga vattenpipor och ingen hög, obegriplig musik, det var faktiskt nästan så att man för en stund kunde inbilla sig att man befann sig i svenskarnas land, istället för i det mångkulturella helvete som samhället i stort är.

När alla kände sig nöjda med mängden dopp byttes det om tillbaka till vanliga kläder och kamraterna gick vidare till en grillplats intill sjön. Här hade resten av sällskapet redan gjort upp eld för att grilla och kolen var redo. Runt elden samtalades det medan man åt, och barnen sprang runt området och lekte tillsammans.

Med maten uppäten och då man stått stilla en bra stund blev det lite kyligt i blåsten, så överblivna tilltugg plockades undan och ovanpå kolen började man bygga en eldstad för värme. Allteftersom begav sig folk hemåt med sina familjer och till sist var det bara ett fåtal kvar som höll elden vid liv. När även dessa kamrater kände sig nöjda för dagen släcktes elden och man begav sig hemåt igen efter en väldigt uppfriskande och gemytlig dag i den svenska naturen i goda kamraters sällskap!

Titel:Vinterbad och samkväm i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2024-03-20 Uppdaterad:2024-03-21

Läs också: