1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Banderollaktion i Näste 5

I ett vårbelägrat Dalarna propagerade nästet för ett stopp av folkutbytet.

Den 1 april begav sig nästets aktivister till en bro strax utanför Borlänge för att genomföra en banderollaktion. Dagen bjöd på lite lätt kyla och blåst, men eftersom det var annandag påsk var det en hel del bilister ute på vägarna. Detta ledde till att motståndsmännen fick uppleva rejält med positiv respons från nyss nämnda bilister.

Polisen gjorde även ett snabbt besök då någon i närheten ringt in angående den lagliga aktivismen som genomfördes. Efter att polisen gnällt en liten stund angående att de helst inte ville bli fotograferade begav de sig iväg för att sköta statens ärenden på annat håll.

Dagens paroll var tämligen simpel. En banderoll med två riksrunor som omslöt orden ”Stoppa folkutbytet” hölls upp av aktivitetens deltagare. Trots banderollens enkelhet har orden stor betydelse. I ett utdrag ur Nordiska motståndsrörelsens politiska program ”Vår väg” beskrivs folkutbytet på följande sätt;

Vår rasliga överlevnad och frihet är det absolut viktigaste målet med Nordiska motståndsrörelsens politiska kamp. Mot detta finns många hot, varav det mest alarmerande och akuta idag är den massinvandring av rasfrämmande människor som sker till Norden. Detta i kombination med lägre födelsetal bland nordiska kvinnor än invandrade och det faktum att även de invandrade främlingarna ibland skaffar barn med nordiska kvinnor och män gör att den etniskt nordiska populationen minskar allt mer i relation till den utomnordiska. I klarspråk innebär den så kallade mångkulturen och massinvandringen fysisk undanträngning och folkmord på Nordens befolkning.

Vår väg, 2017, s. 8

Efter några timmar med minskande påsktrafik beslutade deltagarna på platsen att avsluta aktiviteten. Fanorna och banderollen rullades ihop, och man tog farväl av varandra med förhoppningen om att ses igen vid nästa tillfälle.

Titel:Banderollaktion i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2024-04-05 Uppdaterad:2024-04-05

Läs också: