1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog Kalmars gator

Lördagen 27 april befann sig nationalsocialister i kuststaden för att mana Kalmarborna till kamp.

I ett soligt Kalmar samlades medlemmar och aktivister från Näste 7 vid lunchtid den 27/4 för att uppmana Kalmarborna att försvara sig mot de övergrepp som dagligen sker mot vårt folk och vårt land och som har pågått i flera decennier. Promenaden mot dagens första uppställningsplats Kaggensgatan påbörjades.

Foto: Eweliina Palm

Väl vid Kaggensgatan ställde två aktivister upp sig och bildade en fanborg. Resterande började dela ut flygblad till de förbipasserande Kalmarborna. Motståndsrörelsen var dock inte ensamma på gatan då Sionistdemokraterna hade ställt upp ett tält 50 meter bort, det var även en modevisning bredvid vilket drog till sig ännu fler folk som lade märke till motståndsmännens närvaro.

Foto: Eweliina Palm

En del intressanta och en del intelligensbefriade samtal uppstod och trots att det var länge sedan sist organisationen var i Kalmar fanns det ändå sympatisörer som berättade att de var glada över att få se Motståndsrörelsen i staden igen.

Alla var dock inte glada över att se aktivisterna då Kalmars antifascistiska ”elit” dök upp och ropade glåpord för att sedan skynda sig iväg innan någon konfrontation kunde ske.

Foto: Eweliina Palm

Det kom även fram journalister från jude-ägda Bonnier-tidningen Barometern och den mer liberala tidningen Dagens Kalmar och försökte få till en intervju med motståndsmännen. Efter en del tjat gick nästeschef Victor Johansson med på en intervju som handlade om Motståndsrörelsens ideologi och det som påstås ha skett i Tredje riket.

Dagens Kalmar och Barometern intervjuar den småländske nästeschefen. Foto: Eweliina Palm

Solen värmde på och efter en stund begav sig kamraterna till det närliggande köpcentrumet Baronen där de återigen ställde upp sig med två fanor och fortsatte med flygbladsutdelningen. Denna gång kom väktare som sedan kallade på polisen, då de inte tyckte om att Motståndsrörelsen utnyttjade sina grundlagsskyddade rättigheter och önskade att polisen skulle ta organisationens representanter. När polisen sedan kom fram till kamraterna fick de lära sig ganska snabbt att inget olagligt pågick och försökte istället få tag på den ansvarige, vilket de inte hade någon vidare framgång med.

Foto: Eweliina Palm
Foto: Eweliina Palm

Tiden gick och samtal ägde rum med både sympatisörer och meningsmotståndare och när den ansvarige var nöjd rullades fanorna ihop och promenaden tillbaka till bilarna påbörjades. På väg tillbaka till bilarna passade kamraterna även på att ta bort folkfientlig propaganda och ersatte den med nationalsocialistisk sådan istället.

Titel:Motståndsrörelsen intog Kalmars gator Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-04-29 Uppdaterad:2024-05-06

Läs också: