1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Konfrontation med ökänd kommunist i Norge!

NORGE. Två aktivister från Norska motståndsrörelsen var igår på plats i Kristiansands centrum för att dokumentera första maj-firandet. Då uppstod det en konfrontation med kommunister.

Aktivisterna, som var på plats för att dokumentera arrangemanget åt Nordfront, hade tagit plats på en bänk nära torget och scenen i väntan på att allt skulle börja.

Efter en kort stund dök det upp en grupp kommunister från Tjen folket. Bland kommunisterna var också ledaren för Tjen folket, den svindeldömde tidigare ledaren för SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen.

2
Kommunister ringer till polisen.

Efter att ha observerat att Norska motståndsrörelsen var på plats kontaktade kommunisterna omedelbart polisen. En av Motståndsrörelsens aktivister berättar:

— De stannade upp och pekade i vår riktning samtidigt som de verkade vara lite förvirrade. En av dem tog upp sin mobiltelefon och efter bara en liten stund dök polisen upp.

3
Polisen anländer.

Efter att polisen hade pratat med kommunisterna tog de kontakt med Motståndsrörelsens aktivister. Aktivisterna förklarade då för polisen att de inte på något sätt planerat att attackera eller störa demonstrationen utan att de enbart var där för att observera och dokumentera det dem såg. Polisen accepterade aktivisternas förklaring och gick därifrån.

4

Efter en liten stund rullade Tjen folkets medlemmar ut sina fanor och aktivisterna bestämde sig då för att ta fram filmkameran för att dokumentera. Något som fick Kjell Gunnar Larsen att se rött och fysiskt försöka att få aktivisterna till att sluta filma. Aktivisten försvarade sig själv och fortsatte därefter att filma allt.

5
Kjell Gunnar Larsen tycker inte om att bli filmad.

Larsen gick tillbaka till sina anhängare och Tjen folket-gruppen gick i samlad skara mot resten av första maj-tåget. Aktivisterna som var på väg till samma ställe följde efter, men på andra sidan av gatan.

Vid polishuset vände plötsligt Kjell Gunnar Larsen om och går återigen till angrepp, men denna gången mot den andra av Motståndsrörelsens aktivister.

6
Konfrontation med Kjell Gunnar Larsen

Aktivisten berättar att han försvarade sig och att det senare kom fram en annan kommunist som försökte lugna ner den något rabiata Larsen.

— Jag höll fast honom hårt och så småningom lugnade han ner sig och släppte min tröja, berättar aktivisten.

7
Konfrontation med Kjell Gunnar Larsen.

Polisen var snabbt på plats och vände sig till Motståndsrörelsens aktivister som förklarade vad som hade hänt och att de bara hade dokumenterat första maj-tåget när Larsen gick till angrepp. Polisen svarade då med att avvisa aktivisterna från Kristiansands centrum för resten av dagen.

Aktivisterna är dock övertygade om att Larsen kommer att tänka både en och två gånger innan han försöker attackera Motståndsrörelsens aktivister igen.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Titel:Konfrontation med ökänd kommunist i Norge! Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-05-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: