1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rapport från flygbladsutdelningen i Lövestad

Under söndagen höll aktivister och partimedlemmar från Näste 3 en offentlig flygbladsutdelning på Lövestad marknad. Detta uppskattades av många men inte utav alla. Här kommer en fullständig rapport från dagen.

Vid lunchtid på söndagen möttes aktivister och partimedlemmar från Näste 3 upp i Lövestad för att hålla en offentlig flygbladsutdelning då det denna dag skulle hållas en vårmarknad. Lövestads vårmarknad som brukar besökas utav 10 000 – 15 000 personer sågs som ett ypperligt tillfälle att sprida Nordiska motståndsrörelsens budskap.

Efter att ha ställt upp sig på en av marknadsgatorna började motståndsmännen att dela ut flygbladen som hade en strykande åtgång. Majoriteten av marknadsbesökarna tog nyfiket emot flygbladen och en hel del trevliga diskussioner hölls.

Tyvärr höll den gemytliga stämningen inte i sig då en man som utgav sig för att vara ”marknadsansvarig” dök upp och krävde att aktivisterna skulle flytta på sig då de inte fick stå där. Nästeschef Freddy Nerman informerade då mannen att aktivisterna inte tänkte flytta på sig då de utnyttjade den grundlagsskyddade rätten att bedriva opinion på allmän plats.

När mannen, som nu fått sällskap av någon som senare skulle kalla sig för ”marknadsarrangör”, förstod att aktivisterna inte skulle flytta på sig hotade han med att ringa polisen. När det hotet inte heller hade någon effekt ställde han och marknadsarrangören sig framför aktivisterna för att hindra marknadsbesökarna från att ta emot flygblad.

”Marknadsansvarige” i mörkblå tröja och ”marknadsarrangören” i gul varselväst.

Samtidigt började en folksamling av både nyfikna människor och meningsmotståndare att samlas. Uppenbarligen uppmuntrad av detta började den ”marknadsansvarige” högljutt hota marknadsbesökare som tog emot flygblad från aktivisterna med att de skulle bli utslängda från marknaden. Även ”marknadsarrangören” började att agera, detta genom att ”råka” stöta emot en av aktivisterna och ställa sig emellan när besökare trots hot om att bli utkastade ville ha flygblad. Trots de uppenbara provokationerna höll aktivisterna sig lugna.

Uppeldade av varandra började meningsmotståndarnas verbala angrepp ändra ton och bli hätskare. Rop och krav på att aktivisterna skulle sluta filma och fotografera hördes samtidigt som många av dem själva stod med mobiltelefonerna i högsta hugg och fotograferade.

Meningsmotståndare som tidigare följt händelserna i tystnad ställde sig hotfullt framför aktivisterna.

I situationen som ledde fram till handgemänget stod nästeskorrespondenten och dokumenterade en diskussion då en man slänger sig fram och griper tag om videokamerans utfällda displayskärm så att den slits av. Mannen blir omedelbart tillrättavisad vilket inte uppskattades av mannens meningsfränder. En av dem kom fegt upp bakom en av de inblandade aktivisterna och tog ett strypgrepp med resultatet att även han blev tillrättavisad och upplyst om att Motståndsrörelsen inte accepterar angrepp mot sina medlemmar.

När angriparna insett att aktivisterna inte var det lätta byte de trodde drog de sig tillbaka och verkade närmast chockerade över att aktivisterna faktiskt hade försvarat sig själva och rätten att bedriva opinion på allmän plats.

Minuterna efter det misslyckade angreppet anländer två polispatruller och genast började angriparna att högljutt skrika att de hade blivit misshandlade.

När situationen hade lugnat ner sig och poliserna hade skrivit en anmälan om misshandel och tagit vittnesutsagor så blev aktivisterna anvisade en annan plats för fortsatt flygbladsutdelning. Då endast ett fåtal av de medhavda flygbladen återstod var det ändå tänkt att aktiviteten skulle avslutas. Så i sällskap av en polis gick aktivisterna mot den anvisade platsen. Därefter begav man sig till sina bilar där en kortare utvärdering av dagen hölls.

Nordiska motståndsrörelsen kommer aldrig att acceptera några som helst angrepp mot organisationen eller dess aktivister och partimedlemmar.

Titel:Rapport från flygbladsutdelningen i Lövestad Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-04-09 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: