1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Simon Lindberg dömd för att ha välkomnat Motståndsrörelsens seger

DEMOKRATUR. Nordiska motståndsrörelsens ledare dömdes idag för att ha utropat "Hell seger!" och samtidigt höjt en knuten hand i luften.

Simon Lindberg avslutade sitt tal under demonstrationen i Stockholm den 12 november år 2016 med den välkända hyllningsfrasen till den kommande nationalsocialistiska segern. Lindberg erkände i Stockholms tingsrätt att han uttalat orden och höjt sin arm i luften på det sätt som åklagaren beskrev, men förnekade att det skulle vara med brottsligt uppsåt.

Domen kom idag där en oenig tingsrätt dömer Lindberg till böter och villkorlig dom för hets mot folkgrupp. Nordfront har varit i kontakt med Simon Lindberg som lämnar en kort kommentar:

— Det var inte oväntat. Hets mot folkgrupp är inte en lag som är till för att skydda minoriteter från hets utan en lag som enbart existerar för att kunna lagföra oss i den politiska oppositionen. Givetvis kommer jag att överklaga domen.

Se det fällda talet i sin helhet här.

Titel:Simon Lindberg dömd för att ha välkomnat Motståndsrörelsens seger Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-01-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: