1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Lyckat torgmöte och levande musik i Ludvika

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 8 september var sista dagen på cirka en månads intensivt valkampanjande i Ludvika kommun.

Nordiska motståndsrörelsen var lördagen den 8 september återigen på plats i centrala Ludvika i den nationalsocialistiska borgen (valtältet) där många av Motståndsrörelsens representanter kunde förmedla organisationens lokalpolitiska information till nyfikna invånare. På plats fanns det också ett kaffebord uppdukat och senare under dagen bjöds man på upplyftande och trevlig live-musik, som både var framställd och komponerad av Henrik Pihlström. Motståndsrörelsens kandidater i Ludvika höll även en rad kraftfulla tal.

Trots en hel del regn och gråväder var det mycket folk ute i rörelse i stadens centrum och flera givande samtal ägde rum mellan representanter från Motståndsrörelsen och lokala Ludvikabor. Ett större antal tidningar innehållande Nordiska motståndsrörelsens lokalpolitiska punkter delades ut och många sade glatt att de redan fått tidningen och när de blev tillfrågade om de också hunnit läsa den och vad de tyckte om innehållet, utropade flera personer att det var ”mycket bra!” samt att de tänkte rösta på Motståndsrörelsen i valet.

Många givande diskussioner har hållits vid Motståndsrörelsens valtält.

Överallt på stan såg man medlemmar och aktivister som delade ut valinformation och förde samtal med lokalbefolkningen. Det märks tydligt att ju mer folket får möjlighet att träffa representanter – och ta del av politisk samt ideologisk information från Nordiska motståndsrörelsen – desto mer positiva blir de. Detta samtidigt som massmedias lögner och lösryckta påståenden bryts ner.

Emma Karlsson pratar lokalpolitik med en Ludvikabo.

Motståndsrörelsens kandidaters tal dundrade med klarhet och hög energi genom centrala Ludvika och erbjöd en välkomnande frisk fläkt i jämförelse med det politiska etablissemangets tama och diffusa svammel. Bland annat handlade Motståndsrörelsens tal om hur man tänkt ta itu med, och exponera, korruptionen bland lokalpolitikerna i kommunen. Men även hur man ska arbeta för att bryta det enorma folkförakt och resursslöseri som pågår – och som pågått under allt för lång tid på bekostnad av det svenska folket.

Samtliga av dessa krafttal från Motståndsrörelsens lokala kandidater går att höra i sin helhet via Nordfront TV som var på plats och livestreamade från dagens tal och aktiviteter. Inslaget kan ses här:

Pär Öberg, som är chef för Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren och förstanamn i Ludvika kommun och till Dalarnas läns landsting, nämnde till exempel frågan om nedläggningen av byskolorna. Ett beslut där lokalpolitikerna fullkomligt struntade i lokalbefolkningens – och Nordiska motståndsrörelsens – protester mot denna nedläggning. Öberg har lagt mångfalt fler motioner under sin tid i kommunfullmäktige än vad någon av de andra lokalpolitikerna har gjort och han lovade även att fortsätta arbeta för större insyn och möjlighet för påverkan för lokalbefolkningen i lokalpolitiska frågor. Han har bland annat motionerat för att medborgarförslag skall nå in till fullmäktige i viktiga frågor.

NTV-reportern Niklas Yngwe intervjuar Pär Öberg.

Lördagens talare i talföljd var: Haakon Forvald som är chef för Motståndsrörelsens norska gren samt tredje namn i Ludvika kommunval, Markus Nordh, Pär Öberg, Emma Karlsson samt Pär Sjögren. Men även Bitte Sjögren och Jimmy Björk var på plats och därmed fanns samtliga av kandidaterna i Ludvika denna lördag för att möta folket, svara på lokalpolitiska frågor och lyfta fram vad Motståndsrörelsen vill ändra på och åstadkomma lokalt i Ludvika kommun.

Markus Nordh talar.

Både Emma Karlsson och Pär Sjögren utvecklade frågan vidare om hur politikernas beslut om nedläggningar av lokala byskolor – och deras planer om att ytterligare centralisera skolor – påverkar barn och ungdomar i kommunen. Svenska barn kan nu till exempel komma att behöva pendla upp till 8-9 mil om dagen med buss för att ta sig till skolan. Bussar som redan lider av förseningar och rent av uteblivna turer.

Pär Sjögren.

Rapporter förekommer även om elever som mår dåligt efter nedläggningen av byskolorna, eftersom detta resulterar i att de nu tvingas gå i stora klasser med ett konstant ökande antal rasfrämlingar som både stör undervisningen och utsätter svenska elever för dagliga trakasserier och andra övergrepp.

Som andra exempel på folkförakt och det lokalpolitiska slöseriet nämnde man även kommunens köp av en fastighet i Sunnansjö för dubbla marknadsvärdet. Ludvikas lokalpolitiker fick reda på att Motståndsrörelsen var intresserade av att köpa nämnda fastighet och för att förhindra detta köp, gick man alltså in och köpte den för det dubbla marknadsvärdet. En kort tid efter köpet beslutade man även att byggnaden skulle rivas.

Den totala kostnaden för inköp och rivning etcetera beräknas till ungefär 500 000 kronor. Pengar som tas från Ludvikas skattebetalare och som istället kunnat få ökade skatteintäkter till kommunen genom Motståndsrörelsens planerade verksamhet som skulle bedrivas i fastigheten om de hade fått köpa den.

Det var en mycket givande och lyckad dag i Ludvika, där Motståndsrörelsens representanter och aktivister kunnat bemöta – och bryta ner – många av de missuppfattningar som har uppstått hos vissa personer genom medias konsekventa lögner om vad vi står för och vår politik.

Medlemmar och aktivister från Näste 1 har under den senaste månaden befunnit sig i Näste 5 för att hjälpa till med den intensiva slutspurten i valkampanjen.

En fånig skara människor, som tydligen har svårt att acceptera att Nordens folk ska få ett fritt och sunt samhälle att leva i, bildade en slags ring runt Motståndsrörelsens tält. Detta tilltag var säkert tänkt som någon slags protest, men förutom att det var en brottslig handling, framstod det mest som ett konstlat och märkligt inslag som inte hade någon som helst effekt på Motståndsrörelsens medlemmar på plats. De övriga åskådarna verkade även mest finna denna så kallade aktion löjeväckande.

Nordiska motståndsrörelsen har dominerat gatubilden och den lokalpolitiska arenan fram till valdagen och har blivit ett normalt inslag i Ludvika och de kringliggande orterna.

Många har sagt att de först tänkt rösta på ett annat parti, men ändrat sig efter att ha förstått vad Motståndsrörelsen egentligen står för. Flera nya och givande kontakter med lokalbefolkningen har knutits på plats och många gånger har vanligt folk kommit fram till medlemmarna och spontant berömt dem för deras arbete. Man har även tagit emot flera rejäla kontantdonationer på plats.

Henrik Pihlström bjöd åskådarna på egenkomponerad live-musik.

Vi i Näste 5 vill passa på att ge ett stort tack till samtliga kamrater från Näste 1 som tagit ledigt från sina arbeten och spenderat flera veckor hemifrån och gjort en enorm insats för valkampanjen i Dalarna!

Titel:Lyckat torgmöte och levande musik i Ludvika Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-09-09 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: