1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Retroaktiv seger för Motståndsrörelsen i fullmäktige – Pär Öbergs motion blir verklighet

Ludvikas kommunfullmäktige kommer att börja direktsända sina möten på nätet, fem år efter att Nordiska motståndsrörelsens Pär Öberg motionerade om saken.

Nordiska motståndsrörelsens Pär Öberg som satt i Ludvika kommunfullmäktige mellan 2014-2018 lade 2015 fram sin och organisationens parlamentariska grens första motion. Den föreslog att mötena i Ludvika kommunfullmäktige skulle sändas via webben och syftade till att underlätta för medborgarna att följa lokalpolitiken så att de kunde fatta informerade beslut när det är val.

Motionen inleddes på följande sätt:

En förutsättning för folkstyre är att folket får objektiv information som underlag för sina val. Dagens medieklimat där några få ägare kontrollerar i princip all media skapar en skev verklighetsbild. I denna informationsmonopolsituation är det mycket viktigt att folket får ta del av oredigerad information. Det är viktigt både för yttrandefriheten och för strävan mot ett sant folkstyre.

Våren 2015 aviserade Ludvikas kommunstyrelses arbetsutskott att de skulle rösta ja till motionen om ökad folklig insyn. Beskedet vållade dock stor uppmärksamhet och när ärendet lite senare hamnade i kommunstyrelsen och så småningom fullmäktige blev det avslag. I det läget ville endast Miljöpartiet fortfarande bifalla motionen.

Nu har dock Pär Öberg fått rätt retroaktivt. Efter att kommunstyrelsen haft möte den 21 januari meddelades nämligen att kommunfullmäktige kommer att säga ja till en snarlik motion från Kommunistiska partiet.

— Nu ska vi försöka stuva in det här i budgetprocessen för 2021. Investeringen är ingen jättesumma men sedan ska vi se till att göra det bra också och det kommer att kräva resurser som hamnar på driftkostnaderna, säger det ena kommunalrådet Leif Pettersson (S).

Hans borgerliga kommunalrådskollega Håge Persson (M) röstar gärna ja till motioner från kommunister.

—  Ideologin de har köper jag definitivt inte. Den ideologin har skördat många människooffer. Men Kommunistiska Partiet har en helt annan framtoning i fullmäktige än NMR hade. Det är en annan nivå på dialogen och den rasism som NMR stod för, den ser man inte hos kommunisterna, hävdar han.

Pär Öberg låter hälsa till Nordfront att han är nöjd med beskedet.

— Jag välkomnar att vanliga medborgare i Ludvika får insyn i vad kommunfullmäktige håller på med, säger han.

Öberg menar också att det lokala politikeretablissemangets prat om att det inte är hans idé är skitsnack, och att det är tack vare Nordiska motståndsrörelsen som den ökade folkliga insynen i Ludvikas kommunfullmäktige blir av.

Källa:
De har ändrat sig – nazisten får som han vill: ”Det är en ickefråga”

Titel:Retroaktiv seger för Motståndsrörelsen i fullmäktige – Pär Öbergs motion blir verklighet Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-01-27 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: