1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Svar på e-post: Vilka går med i Motståndsrörelsen och varför?

Det kommer regelbundet in e-post in till organisationen med frågor. Ibland kommer de i form av intervjuer för skolarbeten och här väljer vi att publicera innehållet ur ett sådant.

Hur skulle du beskriva er organisation och dess arbete?

Nordiska motståndsrörelsen är en nationalsocialistisk kamporganisation. Vi är ett registrerat politiskt parti som ställer upp i val, men merparten av vårt arbete bedrivs utomparlamentariskt. Vi är verksamma i hela Norden och arbetar för att skapa ett enat Norden där vårt unika nordiska folk ska kunna garanteras överlevnad och frihet och nå de bäst tänkbara förutsättningarna för vidareutveckling.

Vi arbetar väldigt brett, med både interna och offentliga aktiviteter. De interna innefattar exempelvis vildmarksturer, kampsportsträning och studiecirklar. De offentliga innebär bland annat demonstrationer, städning i naturen, utdelning av mat och kläder till hemlösa, samt flygbladsutdelningar oh banderolluppsättningar. Vi driver också genom olika partners flertalet hemsidor på nätet med olika innehåll och syften, samt ett tjugotal olika podcasts.

Hur går de flesta medlemmarna med i partiet? Via familj? Rekrytering på nätet?

De flesta ansöker via ansökningsformuläret på vår hemsida motståndsrörelsen.se, ofta efter att vi bedrivit någon form av offentlig aktivitet som de uppmärksammat oss genom.

Vart får man kontakt med Nordiska motståndsrörelsen?

Vi finns på en del sociala medier, men utkämpar här en ständig brottningskamp då vi blir censurerade och nedstängda överallt och hela tiden (inte för att vi delar något olagligt utan bara för att vi förfäktar andra politiska åsikter än de som styr plattformarna har). Vår hemsida motståndsrörelsen.se är alltid det säkraste kortet.

Vad lockar människor till er organisation? Liknande åsikter? Samhörighet? Vänner och familj som tillhör organisationen?

För de flesta är det nog överlevnadsinstinkt och pliktkänsla. Man ser att vårt folk är utrotningshotat och på sikt kommer dö ut om ingenting görs. Man förstår att vi är de som har bäst möjlighet att faktiskt kunna förändra läget.

Vid vilken ålder blir deltagarna oftast medlemmar? Och varför tror du det är så?

Vi får in nyrekryter i alla åldrar, allt från 15-95 år, men de allra flesta går nog med när de är mellan 25-30 år. Jag tror att denna ålder är vanligast för att det är först då man ”landat” lite i livet – har arbete och egen bostad, kanske fått sitt första barn och så vidare. När man får barn själv inser man verkligen allvaret i situationen och förstår att om inte man själv gör något så är det enda det leder till att ens barn kommer få ta fajten dubbelt upp när de är vuxna.

https://xn--motstndsrrelsen-llb70a.se/wp-content/uploads/2020/03/10-920x495.jpg

Är det främst män som söker sig till er? Om ja, varför tror du att det är så?

Jag skulle vilja säga att andelen kvinnor som söker sig till oss växer, det är bra många fler nu än för tio år sedan, men ja, det är fortfarande en majoritet män.

Jag tror det finns två orsaker, dels att det vi gör är allvar och ingen lek, det är en kamp som kan innebära hot och våld och det skrämmer nog bort en del kvinnor. Den viktigaste orsaken är nog dock för att kvinnor är betydligt mer känsliga för att sticka ut från flockmentaliteten. De är väldigt oroliga för vad andra människor tänker och tycker om de. Män gör i högre utsträckning vad de vill och känner utan att bry sig alls lika mycket om vad grannarna eller arbetskollegorna ska tänka om det.

Vad i samhället tänker du väcker denna typ av tankegång hos människor?

Alla vägar leder till Rom heter det och det skulle kunna gälla för Nordiska motståndsrörelsen med.

Vissa inser allvaret i vår hjärtefråga, att vita nordeuropéer är en utrotningshotad art idag som blir färre och färre på planeten för varje år som går. Andra ser att araber och afrikaner är kraftigt överrepresenterade när det kommer till grov brottslighet och framförallt våldtäkter.

Några inser att både kapitalismen och kommunismen leder till samma sak – att de som redan har makt och pengar blir ännu rikare och mäktigare på bekostnad av de som inget har och förstår därför att det behövs en tredje väg. Andra är trötta på miljöförstöringen och att djur behandlas så illa.

Ytterligare andra ser vilken enorm överrepresentation judarna har på olika maktpositioner i samhället och vill kämpa för att återta makten till sitt eget folk. Vissa ogillar att hela etablissemanget idag stödjer utökade rättigheter för pedofiler och så vidare.

Vad är en riktig Svensk för dig bortom rasbegreppet?

Jag kan inte se bortom rasbegreppet då rasen är allt. Man kan inte vara svensk utan att ha de genetiska faktorerna för att vara det.

Vad är en röd flagga för er i dagens samhälle? Vilka faktorer utgör ett hot för Sverige?

Det är väldigt mycket som är otroligt alarmerande i dagens samhälle. Det allra första och mest akuta som vi måste få bukt med är att stoppa massinvandringen. Sedan måste vi ta tillbaka makten över landet från den självutnämnda elit som härskar bakom kulisserna och återbörda den till folket. Sedan måste vi givetvis värna världens resurser eftersom dessa tar slut, återgå till ett mer naturligt leverne där vi lever i harmoni med djur och natur och inte bara vansinnes-konsumerar i en evig slit-och-släng mentalitet.

Har du som läser detta några frågor till organisationen är du varmt välkommen att höra av dig till oss via e-post eller krypterat kontaktformulär.

Titel:Svar på e-post: Vilka går med i Motståndsrörelsen och varför? Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-10-20 Uppdaterad:2021-10-20

Läs också: