1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Hårda tider skapar starka aktivister

Nästeschef Hampus Maijala skriver här om hur de utmaningar man ställs inför som aktivist i Motståndsrörelsen gör att man växer som människa och att organisationen blir starkare.

Jag är säker på att om jag använder mig av citatet: ”Hårda tider skapar starka män” kommer många av er som läser detta att känna igen just de orden, och de är högst relevanta för aktivisten i Nordiska motståndsrörelsen.

För den som lever och fostras in i det liberala samhället är hårda tider någonting alltigenom negativt, såväl inom det privata livet som världsomspännande. De människor som stöps efter systemets mall vill inte prövas, gärna vill de vandra genom livet omhuldade av silkeskuddar, och även den minsta av utmaningar eller motgångar får dessa att resa ragg i ren förskräckelse. Men livet är en kamp och den som inte reser sig för att möta dess utmaningar kommer att stagnera, tyna bort och sakta dö.

Hårda tider är en språngbräda mot nya höjder – individuellt som organisatoriskt, och de hårda tiderna hur de än tar sig uttryck kommer bara att påverka en så mycket som man tillåter dem att göra det, och för varje hinder man tar sig över växer man, till erfarenhet och till karaktär. Därför ska man ta sig an de utmaningar och motgångar som man kan komma att ställas inför som organiserad nationalsocialistisk gatukämpe och se detta som en språngbräda som för kampen vidare, där den individuella medlemmen sedan kan tillämpa sina kunskaper och erfarenheter och på så vis stärka organisationen. Eller för att använda en analogi: Varje gång systemet envisas med att försöka ösa grus i kampmaskineriet ska kuggarna mala på och spruta tillbaka gruset rätt in i kroknäsan tills dess att den storknar. Allt som krävs för att kuggarna ska fortsätta att mala är att se möjligheter där man annars ser det svåra, det jobbiga eller det omöjliga.

Detta är ett av de många verktyg i verktygslådan som den enskilda aktivisten kan använda som möjliggör att man kan ta de smällar som systemet och dess lakejer slänger iväg, för att sedan slå tillbaka. Aktivisten som blir trakasserad av polisen lär sig hantera polisen, aktivisten som får sitta på rättegångar får kunskaper om rättssystemet, aktivisten som hamnar i slagsmål på gatan lär sig att slåss på gatan, kamraten som fängslas får tid till studier och träning. Alla situationer man står inför kan vändas till något positivt, det handlar om inställning och attityd och har man rätt inställning och attityd kan man möta alla utmaningar.

Maijala konfronterar poliser som försöker avbryta en aktion

Detta sätt att tänka är något som faller sig naturligt för nationalsocialisten, för aktivisten i Nordiska motståndsrörelsen – något jag själv har fått erfara under mina år i organisationen. Som gruppchef och nästeschef i Näste 7 har jag också haft privilegiet att bevittna detta på nära håll hos de kamrater som jag har arbetat tillsammans med under årens gång. Det liberala samhället fostrar inte individer som tycker att det är ”spännande” att gå på sitt första förhör, eller som är beredda att sitta som politiska fångar för kampen, inte bara för ett högre syfte utan även för att utmana sig själva och växa, men det gör Nordiska motståndsrörelsen. Systemet med sina trakasserier skapar hårda motståndsmän och därför är segern vår, för hårda motståndsmän är de som kommer att leda de nordiska folken mot goda tider.

Vi rör oss in i 2023 och jag ser personligen fram emot varenda käpp, och varenda skopa grus som systemet slänger fram, för jag vet att det kommer härda inte bara mig själv men också kamraterna vid min sida, och jag hoppas och tror att mina kamrater har samma inställning. Och till den person som läser detta men som ännu inte har organiserat sig och som kanske blir avskräckt säger jag så här: De nordiska folken står inför ett stålbad utan dess like när det mångkulturella samhället oundvikligen kollapsar. De hemskheter du kan läsa om och bevittnar idag är bara en försmak på vad massinvasionen av utomeuropeiska främlingar kommer att föra med sig i takt med att den fortsätter.

Du har två val framför dig, antingen sitter du passiv vid sidolinjen, stagnerar och dör i väntan på det stundande stålbadet omgiven av dina silkeskuddar eller så börjar du din resa mot att bli en del av motståndet, en ledstjärna som genom prövningar och utmaningar har förvärvat de verktyg och kunskaper som krävs för att föra kampen framåt och stärka dig själv och organisationen så att vi tillsammans kan ta oss igenom de utmaningar som kan komma i framtiden.

/ Hampus Maijala

Titel:Hårda tider skapar starka aktivister Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-12-28 Uppdaterad:2023-01-07

Läs också: