1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kvinnans roll

Emma Karlsson skriver om kvinnans roll i samhället och i kampen.

Ursprungligen publicerad 2015-09-09.

Det har varit mycket fokus på kvinnor den senaste tiden. Kvinnan i kampen, kvinnan i samhället, kvinnan i största allmänhet. Så jag tänkte lämna mitt bidrag till debatten.

Det är idag ett faktum att den naturliga ordningen i samhället, naturen, och mellan könen är rubbad. Det ställs orimliga krav på alla människor oavsett kön. Jag tänker dock här beröra den kvinnliga delen.

De krav, eller förväntningar som ställs på kvinnor idag går helt mot den naturliga ordningen och oftast, vill jag tro, går det mot vad kvinnor själva känner är rätt och vad de vill. Det skapas en frustration hos kvinnor om att de aldrig räcker till och aldrig duger. Hur de än gör, vad de än gör så är det alltid någon som man trampar på tårna, sårar eller går mot. Vilket jag tror innebär att många idag känner skuld, stress och ångest. Det i sin tur kan leda till psykisk ohälsa och splittringar i familjer.

Den nationella rörelsen är tyvärr inte heller förskonad från konstiga synsätt, även om detta blivit allt mer ovanligt. Under mina år i nationella rörelsen har jag stött på diverse olika uttryck och kommentarer, tankar och uppfattningar om hur en kvinna bör vara och inte vara och vad som är rätt och fel. Den största felaktigheten jag har stött på är en uppfattning om att kvinnor på något sätt skulle vara sämre än män och att män på något sätt skulle vara mer värda i kampen än kvinnor.

Mentaliteten ”kvinnan ska stå vid spisen och vara en betjänt åt sin man” är en felaktig bild av nationalsocialismen som sprids av våra motståndare i syfte att skapa klyftor och osämja mellan könen. Den här uppfattningen verkar skrämmande nog även slagit rot hos en del nationella. Man har lyckats slå in att det är så kvinnosynen är i nationalsocialismen.

Å andra sidan är hetsen om att kvinnor inte ska vara hemma utan skapa karriär ytterligare ett slagträ som används mot de traditionella könsrollerna. Det är här man märker att vårt folks fiende har lyckats. Man har lyckats trycka in i folks huvuden att typiskt kvinnliga sysslor, och därför också det kvinnliga könet, är mindre värda.

Det är ett faktum att kvinnor och män är olika, och därför också anpassade för olika saker. Det är en sanning inom nationalsocialismen och inget som jag tycker är konstigt eller fel. Vi är olika. Vi ser olika ut, vi fungerar olika. Det finns studier som visar att kvinnor och män till och med löser samma typ av problem på olika sätt. Inte olika bra, men på olika sätt. Att vi är olika betyder heller inte att något kön är sämre än det andra eller mindre värd. Det betyder helt enkelt att vi kompletterar varandra som naturen har avsett att vi ska göra. I grund och botten handlar nationalsocialismen om balans. Den naturliga balansen mellan man och kvinna. Könen kompletterar varandra med våra olika genetiska och biologiska egenskaper.

Jag personligen har inga problem med att utföra ”typiskt kvinnliga sysslor”. Jag tror inte att någon kvinna har det egentligen. Jag tror det ligger i våran natur att värna lite extra om hemmet och barnen, påta lite i köket och fixa och dona. Det vi däremot stör oss på är när det möts av nedtryckande kommentarer från män runt omkring. När det blir i andemeningen att det är lite sämre sysslor som kvinnor ska göra. Det är då det uppstår en konflikt för mig och säkert för flera kvinnor. Det är då jag sätter mig på tvären, blir grinig, kastar saker i väggen och skriker. Det är då jag blir ”typiskt kvinnlig” som en del uttrycker det.

Varför är ett arbete med karriär mer värt och ger mer respekt än mitt arbete som mamma och flickvän/fru. Varför är det så att jag som kvinna ska visa uppskattning och respektera min mans hårda arbete om inte han uppskattar och respekterar mitt? Jag kan ärligt erkänna att det är jag som lagar mat, städar, diskar, sköter barn, fixar matlåda m.m. i vårt hem. Jag kan samtidigt erkänna att om min man aldrig hade visat mig uppskattning för det så hade jag inte uppskattat hans arbete heller.

Det borde vara en självklarhet för alla som hävdar att de är nationalsocialister – speciellt de som väljer att vara aktiva – att båda rollerna är lika viktiga och kräver lika mycket disciplin och ansvar. Det borde vara självklart att man stöttar varandra i sina sysslor som en enad front istället för att klanka ned på varandra.

Samtidigt är kvinnans egenskaper i form av omvårdnad och ofta naturliga inställning till hushållssysslor värda att ta vara på i kampen. Det är nämligen en sanning att det är de små sakerna som får de stora att fungera.

En kvinna som agerar barnvakt, fixar middag eller stöttar, innebär att du som man kan lägga mer fokus på det officiella kamparbetet. Bara en så enkel sak som att ställa upp att vara barnvakt vid större gatuaktiviteter leder direkt till att de är minst en man mer på gatan. Det kan visa sig vara avgörande för hela aktiviteten.

Att vara kvinna i Motståndsrörelsen betyder inte, som Paulina Forslund sagt i Radio Nordfront, att man behöver föda åtta barn. Det betyder inte heller att du som kvinna måste älska att stå i köket, gå i klänning jämt och bara prata när du blir tilltalad (absolut inte det sista!). Det betyder inte heller att du på något sätt underkastar dig din eller någon annan man.

Det betyder att du med alla medel och på lämpligast sätt bidrar till befrielsen av vårt folk. Hur du väljer att göra det är upp till dig. Ja det är starkt uppmanat att du skaffar barn då det är en biologisk egenskap avsedd för kvinnan. Men hur många det blir eller när det blir är upp till dig och din man. Vill du som kvinna å andra sidan även göra någonting som har direkt inverkan på kampen eller i organisationen så ligger det på dig att organisera dig. Det finns mycket du kan göra utan att stå på gatan. Tillverka propaganda, skriva för våra sidor, agera barnvakt, anordna eller hjälpa till vid sociala tillställningar, arrangera studiecirklar, tipsa om bra mat och sunt levene, diskutera barnuppfostran och mycket mer. Listan är oändlig!

Ta kontakt med Motståndsrörelsen antingen här via sidan eller prata direkt med någon du vet är organiserad. Du behövs! Det är som sagt de små sakerna som håller ihop det stora och det är där vi kvinnor briljerar!!

Titel:Kvinnans roll Författad av:Emma Karlsson Publicerad:2024-07-03 Uppdaterad:2024-07-07

Läs också: