1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationalsocialistiskt besök på Gävlebockens invigning

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen delade under söndagen ut ett folkvänligt budskap på det välbesökta arrangemanget.

Efter ett års Corona-uppehåll från en fysisk Gävlebocksinvigning var traditionen åter på plats under söndagen. Dagen till ära hade folk samlats i tusentals runt julbocken och den scen som stod intill. Aktuellt för årets upplaga av evenemanget var förutom att det blev av, även artister som Loreen och Tusse.

Någonting som dock inte stod på det kändisspäckade programmet var ett oväntat, men för många uppskattat besök från Nordiska motståndsrörelsen. Ett stort antal aktivister hade nått fram till platsen en stund före evenemangets början för att på bästa vis kunna sprida organisationens propaganda. Med två banderoller, ett antal fanor och flertalet flygbladsutdelare kunde aktivisterna sprida ut sig och bli bekanta med invigningens besökare.

Under hela tiden som evenemanget pågick var Motståndsrörelsen på plats. Både när folkmassan ankom till platsen och begav sig till och från scenen var organisationens banderoller uppspända för allmän beskådan. Aktivisterna och deras propaganda blev ständigt fotograferade och omtalade av folket på plats. Flygbladsutdelarna fick nästan oavbrutet socialisera sig med den folkmassa som rörde sig omkring dem. Alltifrån nyfikna ungdomar och frågvisa pensionärer till gnälliga manstanter valde att interagera med de politiska kämpar som lyste med sin närvaro.

När mörkret sedan tagit ett hårt grepp om dagen och personerna på scenen tackat för sig, valde aktivisterna på plats att avsluta den lyckade aktiviteten. Efter ett rutinmässigt avsked och ringa polistrakasserier var samtliga på väg hem efter en lyckad dag i folkgemenskapens tecken.

Titel:Nationalsocialistiskt besök på Gävlebockens invigning Författad av:Naste 5 Publicerad:2021-11-30 Uppdaterad:2022-11-28

Läs också: