1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

ÄNTLIGEN: Kampåret 2021 är sammanställt

De bästa aktionerna i Sverige och de mest aktiva svenska kommunerna listas till kommentarer av organisationens ledare.

Nu när ytterligare ett år gått till ända har jag traditionsenligt lagt ganska många timmar på att gå igenom alla Motståndsrörelsens aktiviteter under året, sammanställa statistik och dra slutsatser. Precis som 2020 var 2021 kantat av oproportionerliga Covid 19-restriktioner som åtminstone stundvis satt sin prägel på delar av verksamheten.

2021 har också varit ett år som kommer se ganska annorlunda ut i denna rapport då vi i ganska hög grad frångått basaktivismen, alltså flygblad i brevlådor och klistermärkesuppsättningar och dylikt, för att istället lägga ännu mer tid och energi på att genomföra riktigt, riktigt bra, genomtänkta och välplanerade aktioner. Vi har med det sagt inte, och kommer inte heller överge denna del av verksamheten helt och hållet då det trots allt är ett enkelt sätt att kunna få alla medlemmar att bidra med något till kampen, men vi har de senaste åren mer och mer ändrat fokus och det syns på siffrorna från 2021.

En annan sak som märks av om man känner till det är att vi under det gångna året varit inblandade i ett par andra projekt som inte varit direkt knutna till Motståndsrörelsen och därför inte rapporterats om på denna sida. Något av detta arbete kommer vi förhoppningsvis kunna presentera för er nu under 2022, andra saker kanske aldrig kommer offentliggöras, men de som vet – de vet, och ni andra får i vart fall se till att besöka motståndsrörelsen.se regelbundet så ni inte missar något av det vi faktiskt går ut med.

Sammantaget gör allt detta, Corona-restriktioner, minskat fokus på basaktivism och deltagande i andra projekt, alltså att antalet kamprapporter och småaktiviteter som publicerats är betydligt lägre än tidigare år, men samtidigt att det knappast råder någon brist på storskaliga, innovativa och verkligt framåtskridande aktioner. Tvärtom har det genomförts runt 50% fler större aktioner som vi rapporterat om på sidan som artiklar på löpsedeln under 2021 än under 2020.

Allt som allt har närmare 1000 aktiviteter genomförts under 2021. Aktivismen har ägt rum i 128 olika kommuner från Skåne till Norrbotten och i ungefär hälften av dessa kommuner har vi bedrivit regelbunden och återkommande verksamhet i. Sammantaget är det alltså fortfarande en mycket imponerande siffra som inte någon annan nationellt sinnad organisation i Sverige ens kommer i närheten av. Ändrat fokus och sidoprojekt till trots så behåller vi alltså tronen som den mest aktiva nationella organisationen såväl kvantitativt som kvalitativt!

Givetvis är dessa siffror också utöver att våra kamrater i de övriga nordiska länderna arbetat i sina respektive regioner för att realisera visionen om ett enat och nationalsocialistiskt Norden.

Ett axplock av aktivismen som bedrivits i övriga Norden.

De mest aktiva kommunerna

1. Stockholm
2. Göteborg
3. Vetlanda
4. Luleå
5. Eksjö
6. Jönköping
7. Karlstad
8. Linköping
9. Ludvika
10. Borlänge

11. Norrköping
12. Helsingborg
13. Örebro
14. Tranås
15. Borås
16. Eskilstuna
17. Gislaved
18. Munkedal
19. Sundsvall
20. Gävle

För andra året i rad kniper alltså nationalsocialisterna från huvudstaden den mycket ärofyllda förstaplatsen på listan. Otroligt bra jobbat!

Rikets andra stad, Göteborg, ligger i hasorna och har under 2021 klättrat upp till en andraplats.

Näste 7 är annars årets raket som förutom att knipa tredjeplatsen med Vetlanda också finns representerade med Eksjö och Jönköping på plats 5 och 6 och sedan Tranås och Gislaved lite längre ned.

Luleå som förra året kammade hem andraplatsen håller sig kvar i toppen med en stabil fjärdeplacering.

Tack för alla strån som dragits till stacken under 2021 alla ni som bidragit till att placera just er kommun på listan!

Näst på tur står enligt seden att rangordna de mest minnesvärda aktionerna och händelserna under året sett ur ögonen på en aktivist i Nordiska motståndsrörelsen. Innan jag gör det vill jag dock påpeka det som några skarpsynta läsare kanske redan lagt märke till, och det är att Näste 3 som under tidigare år alltid legat bra till på topp 20-listan över mest aktiva kommuner, nu för år 2021 inte var representerade annat än med Helsingborg på en tolfte plats. I den lista som kommer nedan, där bland annat årets bästa aktioner tas med, ska dock de skånska och blekingska Motståndsmännen briljera och därmed stå som bevis för det jag skrev om i inledningen gällande ändrat fokus.

Här kommer listan i sin helhet:

1. Förintelselaser i Malmö

Ett enormt polispådrag bevakade Malmö och även militär var inkallad för ytterligare säkerhet. Brunnslocken nitades fast i asfalten, alla vägar i centrum spärrades av och kollektivtrafik ställdes in. Det låg krypskyttar på taken, det var helikoptrar i luften och på markplan en av de antagligen största andelen patrullerande poliser som någonsin tagit del i en insats i Sverige.

Även om det kanske låter som en Stallone-rulle så var det inte det. Nej, det var den förre statsministern Stefan Löfven som skulle slå på stora trumman och försöka blidka sina övermän stordådigt en sista gång innan han skulle avgå genom att anordna tidernas största förintelsekonferens. Flertalet världsledare bjöds in och så även ordföranden för den mäktiga lobbygruppen World Jewish Congress.

Plötsligt framträdde sanningen med stora gröna bokstäver på flera kända byggnader i Malmö. Förintelsen är en bluff. Till och med på synagogan, där Löven avslutat ett tal för gråtande sionister bara någon timme tidigare, kunde budskapet skönjas. Även gigantiska tyrrunor projicerades i natten.

Förintelsen är en bluff.

Motståndsrörelsens aktivister var på plats och med hjälp av cyklar, mycket planering och lite tur, lyckades de ta sig runt i staden och bedriva storslagen aktivism utan att bli gripna. Ett fåtal modiga nationalsocialister med cyklar och grön laser drog alltså ned brallorna på hela den judiska världsordningen!

I min artikel ”Kom med oss och gör revolt” skriver jag något som tål att upprepas:

Denna fantastiska aktion är, tillsammans med flera andra vi genomfört under åren, på så många vis en symbol för precis allt vi i Nordiska motståndsrörelsen önskar vara och förknippas med. En sant revolutionär rörelse!

Aktionen blev med rätta hyllad av nationella världen över och får en given förstaplacering på listan.

2. 1:a maj: Vita arbetare byggde detta land, vita arbetare kan ta tillbaka detta land

Att Nordiska motståndsrörelsen, som ju faktiskt idag kan sägas utgöra Nordens enda verkliga intresseorganisation för nordiska arbetare, firar första maj med storslagen aktivism är en regel utan undantag.

Under 1:a maj 2021 skulle fler än 30 platser i 20 olika kommuner besökas med lastbilar eller släpvagnar där gigantiska banderoller hade satts fast. Vidare spelades det upp ett förinspelat tal från högtalaranläggningar som uppmuntrade de nordiska arbetarna till kamp för sin nation.

De offentliga aktionerna kompletterades med affischering i flertalet städer, banderollaktioner och som kronan på verket kom aktivister i Helsingborg att repellera ned för ett av Kärnantornen i centrala Helsingborg och fästa en banderoll.

I mitt nyårstal sa jag att jag aldrig tror att vi nått ut till så många människor på så många platser på en och samma gång förut som vi gjorde under 1:a maj 2021 och detta uttalande står jag helt klart fast vid!

3. Storstilad repellering i centrala Kristianstad

Efter en lyckad offentlig aktion med tal i centrala Kristianstad tog sig aktivister upp på taket till Galleria Boulevard och till stor publik repellerade de sedan nedför väggen för att fästa den antagligen mest svårnedtagna banderollen under året.

4. Juridiska segrar för nationalsocialismen

Det har lagts mycket tid på rättsprocesser under 2021 och även om de kanske inte är lika spännande som många andra saker på denna lista så har de varit otroligt viktiga för vår verksamhet och att vi då dessutom segrat i flera av de är väldigt stort.

Under 2021 misslyckades systemet med att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen att bedriva offentlig aktivism under Göteborgsrättegången. Svenska akademin misslyckades med att sätta Nordiska motståndsrörelsen i ekonomisk konkurs tillsammans med nättidningen nordfront.se. Säpo misslyckades med att behålla och fortsätta beslagta legala vapen tillhörandes Nordiska motståndsrörelsens sympatisörer och aktivister efter att Tobias Lindberg vunnit i högsta förvaltningsrätten.

För första gången någonsin stod också en ansvarig utgivare för motståndsrörelsen.se åtalad för Hets mot folkgrupp och även om det inte blev seger i denna rättegång friades Hampus Maijala på flera punkter och det kunde således gått betydligt sämre.

5. Förintelsens minnesdag

”Förintelselaser” kan verkligen sägas ha blivit en meme under året då det faktiskt inte var första gången det användes i Malmö. Redan under förintelsens minnesdag den 27:e januari projicerades budskapet Förintelsen är en bluff för tusentals Göteborgare på Älvsborgsbron och på Eriksbergs bockkran.

I Stockholm bedrev man samtidigt storstilad banderollaktivism där man försökte vända på narrativet genom budskapet ”Stoppa förintelsen av vårt folk!”. Banderoller sattes upp exempelvis över Fredshällstunneln och inne på Sergels torg.

Stoppa förintelsen av vårt folk!

6. Julklappsutdelning till behövande svenskar

Nationalsocialismens kanske främsta ledord är folkgemenskap, en altruistisk omtanke om sin nästa folkkamrat. Denna folkgemenskapstanke praktiserades runt julafton åtminstone i Helsingborg, Stockholm, Västerås och Borlänge genom utdelande av julklappar till hemlösa svenskar som svikits av systemet.

7. Gigantisk banderoll på DN-skrapan i Stockholm

Redan under 2021:s allra första vecka sattes det upp en enorm 12 meter lång banderoll 15 våningar upp i byggställningar på DN-skrapan i Stockholm. Budskapet var tydligt och riktat ”Bojkotta lögnpressen!”.

8. Torgmöte i Vetlanda samma vecka som terrordåd

Varje år genomförs väldigt många våldsdåd utförda av rasfrämlingar i Sverige. Ett av de mer uppmärksammade fallen under 2021 var när en afghan löpte amok med kniv mitt på ljusa dagen i centrala Vetlanda och lyckades knivhugga åtta personer.

Samma vecka kunde Nordiska motståndsrörelsen, en av mycket få organisationer som på allvar önskar sätta stopp för det mångkulturella våldet, genomföra ett torgmöte med tal och specialframtagna flygblad i Vetlanda. Detta blev startskottet för en ganska omfattande kampanj i Vetlanda som resulterade i flera genomförda aktiviteter under året.

9. Jag utnämns av pressen till Nordens farligaste man

Det är ingen aktivitet i sig, men helt tillräckligt spektakulärt och minnesvärt för att få en plats på listan. I en av världens mest lästa tidningar, brittiska The Sun, blev jag uthängd som en av världens 20 farligaste personer. På listan fanns förutom jag flera dömda mördare och terrorister, samt en del militära ledare.

Jag citerar från artikeln ”Nordens farligaste man har ordet”:

Nordiska motståndsrörelsen är en civil och legal motståndsrörelse. Vi har även ett registrerat politiskt parti och ställer upp i val. Organisationen har aldrig utfört några terrordåd.

Jag är en helt offentlig och öppen person med både arbete och familj och jag har aldrig dömts för något brott som krävt att jag ens behövt avtjäna fängelsestraff…

…Lika barockt som detta är, så är det samtidigt också en stor ära att jag erkänns på detta vis. Kanske är det rent av den finaste utnämningen jag fått i hela mitt liv. Att med blott ord och propaganda kunna ses som farlig för systemet i samma klass som IS:s terrorattacker eller Hizbollahs missiler är givetvis en hedersutmärkelse som få.

10. Israeliskt flagg står i lågor under protestaktion i Kristianstad

I samband med att Israel genomförde nya krigshandlingar mot det palestinska folket på Gaza-remsan hölls ett tal i centrala Kristianstad som fördömde terrorstatens övergrepp. Talet ackompanjerades av en brinnande israelisk flagga.

11. Mångsidiga Organisationsdagar och lyckade Nordendagar

Motståndsrörelsens riksarrangemang är ofta givande och motivationshöjande tillställningar. 2021 var såväl Organisationsdagarna som Nordendagarna extra lyckade.

Organisationsdagarna bjöd på specialanpassade utbildningar, föredrag och en riktigt tuff boxningsturnering och Nordendagarna på femkamp, marknad och trubadur. Några av årets tveklöst bästa bilder kommer också från dessa bägge tillställningar.

12. Tuffa vandringar

Motståndsrörelsen har under året utfört väldigt många vandringar i vår vackra natur, både enklare och lite tuffare. Bland de sistnämnda är det två som står ut och vilken som var allra tuffast beror nog på vem du frågar då deltagarna i respektive vandring framhåller sin egen som den mer extrema.

I den sista etappen av Bohusleden vandrade aktivister 12 mil under 3 dagar i vad som till stor del var eviga uppförs- och nedförsbackar. I Sarek besteg andra aktivister Sveriges näst högsta berg under fem dagar.

13. Näste 1:s kampanj ”Älska ditt folk” som avslutades med konfettiaktion på stora köpcentran

Jag vågar inte ens gissa hur många banderoller som satts upp av Näste 1 under året med budskapet ”Älska ditt folk!”, det rör sig i det minsta om hundratals som satts upp i Stockholm och dess kranskommuner.

I den värsta julhandeln genomfördes en konfettiaktion på två stycken köpcentran, ett av de Skandinaviens största. Små papperslappar med samma budskap, Älska ditt folk, kastades ut till shopparna.

Näste 6 har också till viss del hakat på kampanjen under året med offentliga banderollaktioner i Norrland på temat.

14. Självförsvar är en självklarhet – offentliga aktioner i hela landet

Under en och samma dag genomfördes torgmöten med tal i Jönköping, Sundsvall, Härnösand och Vetlanda. Det hölls även offentliga aktioner utan tal i Västerås och Eskilstuna.

15. Nordisk kvinnofrid – omfattande aktivism i västSverige

Under en veckas tid bedrevs det omfattande aktivism i västSverige. Exempelvis delades det ut 10 000 flygblad och det genomfördes torgmöten med tal i både Strömstad och Lysekil.

16. Motståndsrörelsen på Stockholm Marathon

Den som tittade och befann sig på välbesökta Stockholm Marathon eller som såg på livesändningen från arrangemanget kunde glädjas åt aktivister som flankerade tävlingen på olika platser med budskapet ”En sund själ i en sund kropp i en sund nation!”.

17. Storstilad Covid-19-aktivism

Under hela året har flera olika aktiviteter som berört Covid-19-restriktioner genomförts. Den största var en stödaktion för danska arbetare efter att regeringen där gått ut och godkänt att företag får lov att avskeda anställda som inte vill eller kan uppvisa giltigt Covid-pass.

Ett torgmöte hölls utanför danska ambassaden i Stockholm och det bedrevs aktivism också vid färjeläget mot Danmark i Göteborg och Helsingborg, runt Öresundsbron i Malmö samt vid en tågstation varifrån man kan åka till Köpenhamn.

18. Fantastiska vildmarksturer i alla klimat

Inte bara vandringar har genomförts i vår vackra natur utan också flera andra övernattningar och dagsturer. Exempelvis har man åkt skidor och hoppat i gruvhål i Dalarna, paddlat kanot i Småland, överlevt utan vatten i Stockholm och bestigit berg i Norrbotten.

19. Hedrande av de fallna kämparna

Under året har Motståndsrörelsen genom olika aktiviteter hedrat såväl ett antal fallna hjältar under De stupades dag som mer moderna martyrer som Daniel Wretström och Tommie Lindh.

20. Blod, svett och träning

Kampsportskulturen har utvecklats under året och samtliga nästen tränar mer eller mindre regelbundet kampsport. Med de tidigare nämnda boxningsturneringen på Organisationsdagarna, Nordisk radios lansering av Bellum, en riktigt tuff fyshelg i Stockholm och en säkert likaledes tuff nästesöverskridande kampträning i Näste 2 förtjänar också detta en plats på listan. Många aktivister har helt enkelt blåtiror att minnas från året.

Förhoppningsvis börjar det nu bli klart för alla att det varit ett riktigt händelserikt år där flera spadtag gemensamt tagits för att ta kampen framåt.

Framför oss har vi ett otroligt spännande år. Det är valår och givetvis kommer Nordiska motståndsrörelsen ta tillfället i akt att göra allt vi kan för att sprida vår livsnödvändiga världsåskådning till alla svenskar land och rike runt.

Jag avslutar med att citera mitt nyårstal, varför uppfinna hjulet på nytt liksom?

2022 handlar inte om Socialdemokrater eller Sverigedemokrater, för det är i ärlighetens namn fullständigt skit samma vilken av de du röstar på. Nej, 2022 handlar om ifall du bidrar till eller står i vägen för den nordiska revolutionen. Jag säger inte att vi kommer segra 2022 för det kommer vi inte göra. Jag säger dock att 2022 kommer att bli ett år där det garanterat kommer hända en hel del och där det därför också kommer bli fantastiskt roligt att stå och kämpa med oss vid vår sida. Jag hoppas att just du också tar plats.

Titel:ÄNTLIGEN: Kampåret 2021 är sammanställt Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2022-01-10 Uppdaterad:2022-01-27

Läs också: