1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsens ledare återigen klassad som en av världens farligaste män

För andra året i rad har lobbyorganisationen Counter Extremism Project sammanställt en lista över världens 20 farligaste personer och även denna gång är Simon Lindberg med på den i sällskap med militära ledare och muslimska terrorister.

I början av 2021 publicerade en av världens största tidningar, brittiska The Sun, en sammanställning från Counter Extremism Project, med de 20 personer i världen som sågs som det största hotet mot säkerheten i världen i nuet eller sett till potential för framtiden. Bland dömda mördare, terrorister och ledare för Hizbollah, al-Qaida och ISIS, fanns också Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg – trots att han är en helt offentlig person med arbete och familj och som aldrig ens suttit i fängelse, samt att hans realpolitiska inflytande är väldigt begränsat i jämförelse.

Större delen av media-Sverige hakade på och hängde ut Simon Lindberg som en av världens farligaste män. Lindberg kommenterade det hela själv i artikeln Nordens farligaste man har ordet och sa då följande:

Lika barockt som detta är, så är det samtidigt också en stor ära att jag erkänns på detta vis. Kanske är det rent av den finaste utnämningen jag fått i hela mitt liv. Att med blott ord och propaganda kunna ses som farlig för systemet i samma klass som IS:s terrorattacker eller Hizbollahs missiler är givetvis en hedersutmärkelse som få. Att utan att på något vis vara inblandad i någon människas död rankas som den farligaste personen i hela Norden, en av de fem farligaste i Europa och en av de 20 farligaste i hela världen kan rent av klassas som något astronomiskt.

Nu i veckan publicerade Counter Extremism Project en ny lista över världens 20 mest farliga extremister och även om vissa afrikanska och arabiska muslimer ersatts med andra afrikanska och arabiska muslimer så kvarstår Simon Lindberg.

Nytt för i år är också en informationstext som motiverar listplaceringen och då den är lika smickrande som lögnaktig, och till sådan grad att det rentav blir underhållande väljer vi att publicera delar av den här:

Simon Lindberg är en nynazistisk vit nationalist och ledare för Nordiska motståndsrörelsen. Nordiska motståndsrörelsen följer en nationalsocialistisk eller nynazistisk ideologi som är tydligt antisemitisk, antihomosexuell, antiinvandring, pro-vit och pro-Hitler.

Motståndsrörelsen har arrangerat mängder med offentliga sammankomster mot invandring och har satt upp propaganda över hela Norden med budskapet ’Refugees are not welcome’.

Medlemmar i Motståndsrörelsen har utfört attacker mot HBTQ-samhället, muslimska asylsökande och meningsmotståndare med rökgranater, tårgas, knivar och pistoler. Sedan 80-talet har medlemmar i Motståndsrörelsen mördat minst tre människor.

I en intervju med Simon Lindberg som genomfördes 2016 berättar han att han anslöt sig till gruppen för att medlemmarna var starka på gatorna och vågade slå tillbaka packet.

Lindberg har använt sociala media plattformar för att sprida konspirationsteorier och hatpropaganda och har utnyttjat pandemin för egen vinning genom att på sin hemsida skriva att Covid 19 kanske är precis vad som behövs ’för att få till en verklig nationell resning och ett stärkande av revolutionära politiska krafter.’

Lindberg har påstått att ’Hitler befriade Tyskland från de globalister och bankirer som idag kontrollerar Sverige’ och har stämplat förintelsen som den ’troligtvis största lögnen i världshistorien’.

Efter vit makt-demonstrationen i Charlottesville som fick dödlig utgång gratulerade Lindberg förövarna och uppmuntrade den amerikanska extremhögern att bygga mer koordinerade nätverk som efterliknar de transnationella rörelserna i Europa.

2017 organiserade han en marsch under Yom Kippur där han höll ett etraordinärt hatfullt tal. Under demonstrationen ledde sammandrabbningar mellan nynazister och antifascister till att två skadades och 20 arresterades.

Hans tal ses regelbundet av tusentals individer som sen begår våldshandlingar mot det muslimska och judiska samhället. 2018 anföll medlemmar från Motståndsrörelsen två stycken pro-Israel aktivister från Svensk-Israeliska vänskapsföreningen under en festival på Gotland i Sverige.

Under Lindbergs ledning har Nordiska motståndsrörelsen utökat sitt propaganda-nätverk kraftigt och exempelvis adderat 19 svenskspråkiga podcasts och webb-tv kanaler. Utöver detta har Motståndsrörelsens hemsida någonstans mellan 300 000 och 400 000 unika besökare varje månad. Trots att hans Twitter-konto stängts av, är Lindbergs förmåga att begå skada stor, vilket gör honom till en extremt farlig individ.

I denna artikel ämnas inte alla lögner pekas ut eller bemötas, men några av de mer anmärkningsvärda sakerna är exempelvis att Motståndsrörelsen ska ha mördat en människa redan på 80-talet – trots att organisationen inte bildades förrän 1997, att Simon Lindbergs tal under Yom Kippur 2017 var extra hatfullt – trots att han då arresterades av polis innan han ens hade hunnit hålla något tal och att tusentals människor som regelbundet lyssnar på Lindbergs tal sen attackerar muslimer och judar.

Vidare är alltså Lindberg en extremt farlig individ trots att han inte längre har Twitter. Det är knappt så man vågar tänka på hur farlig han var under tiden när han hade tillgång till Twitter…

Motståndsrörelsen.se avslutar denna artikel med att gratulera Simon Lindberg och Nordiska motståndsrörelsen för att de fortfarande ses som relevanta och farliga för den rådande världsordningen!

Titel:Nordiska motståndsrörelsens ledare återigen klassad som en av världens farligaste män Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-01-11 Uppdaterad:2022-01-11

Läs också: