1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsens första politiska motion tagen i bruk

I måndags direktsändes ett kommunfullmäktigemöte i Ludvika för första gången i enlighet med en motion från Pär Öberg för sju år sedan.

Nordiska motståndsrörelsens riksrådsmedlem Pär Öberg satt invald i Ludvika kommunfullmäktige mellan 2014 och 2018. Den 20:e april 2015 lade han fram organisationens första politiska motion någonsin – att kommunfullmäktigemötena i Ludvika skulle börja filmas och direktsändas för allmänheten. Anledningen till detta var för att ge medborgarna bättre insyn i politiken och politikernas förehavanden i kommunfullmäktige.

Motionen såg ut att kunna genomdrivas vilket således skulle innebära att det skrevs historia när den första nationalsocialistiska motionen i efterkrigstid skulle drivas igenom i Sverige. Detta var dock något som etablissemanget inte kunde acceptera varför en hetskampanj i både lokal och rikstäckande media drogs igång. Hetskampanjen fick de flesta av de andra kommunpolitikerna att gå från att vara positiva till att rösta ned motionen.

Som protest mot detta valde Nordfront att själva filma och direktsända flertalet möten från Ludvika kommunfullmäktige genom projektet NTV.

Fem år senare skulle dock Kommunistiska partiet komma att lägga fram en nästan identisk motion som också röstades igenom. Tydligen förelåg inte samma problematik hos media och politiker när det kom till att uttalade kommunister skulle få driva igenom motionen.

Den 4:e april i år blev Nordiska motståndsrörelsens motion verklighet genom att kommunfullmäktigemötet i Ludvika direktsändes.

Motståndsrörelsen.se har varit i kontakt med Pär Öberg för att ställa några frågor.

Din motion om livesända möten från Ludvika kommunfullmäktige har nu äntligen tagits i bruk, hur känns det?

Det känns faktiskt fantastiskt! Det visar att vi trots att vi är motarbetade har lyckats påverka kommunpolitiken i en viktig fråga. Nu kan inte politikerna jobba i skymundan längre, var och en kan lätt ta del av kommunpolitiken. En förutsättning för att medborgarna i Ludvika skall kunna ta kloka beslut när de skall rösta är ju dessutom att de är upplysta om politiken som verkligen förs och inte bara den som media rapporterar om. Dagens politiker vill ha en lättstyrd massa som de kan manipulera hur de vill, men då lämnar man över makten till de som manipulerar och inte till folket.

Nu stoppades ju din motion för att de inte kunde acceptera att en nationalsocialistisk motion drevs igenom, men sedan gick i stort sett samma motion igenom när kommunisterna lade den. Har du någon kommentar till detta?

Jag tror att det handlar om påtryckningar från inflytelserikt håll. Media var snabba och hetsade mot vår motion när den var nära att tas i bruk. Ingen vågade stå för att släppa fram den. Det är så man gör idag, skrämmer människor till tystnad. Så arbetar förtryckarstater.

Vad tänker du om att det tagit så lång tid från att motionen lades tills att den nu genomdrevs?

Det är ett bevis på att vår parlamentarism är svag och ineffektiv. Vi är för ett starkare folkinflytande än vad vi har idag, men vi vill också ha tjänstemän som tar ansvar för sitt folk och hela tiden har folkets bästa i åtanke.

Pär Öberg under en gatuaktion.


Du står som förstanamn på listan till kommunfullmäktige i Ludvika i höstens val. Om du blir invald, har du då någon motion redan nu som du vet att du kommer lägga?

Jag kommer i så fall motionera för en bättre skola. Nyligen visade lokala undersökningar att gymnasiekillar som studerat hemma under ”pandemin” har förbättrat sina studieresultat markant. Svenska barn har skolplikt och måste vistas i mångkulturella mardrömsskolor som kan ge psykiska och fysiska skador för livet. Så kan vi inte fortsätta. Motståndsrörelsen räds inte att säga sanningen, vi behöver inte vara karriärist-populister utan kan hålla en rak och ärlig politik som håller långsiktigt. Jag har flera idéer vad gäller denna fråga, men jag går inte in i det detaljerat nu, då blir idén kanske stulen av något annat parti i kommunen.

Tack Pär Öberg!

Titel:Nordiska motståndsrörelsens första politiska motion tagen i bruk Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-04-06 Uppdaterad:2022-04-06

Läs också: