1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vi är de, vilka P-O Nilsson sprider lögner om

Patrik Milerius ger här replik till ledarskribenten Per-Ola Nilssons förljugna opinionsartikel i Bonniertidningen Vetlandaposten.

Nationalsocialism är kärleken till sitt folk och instinkten att överleva livets prövningar, samt att därav utvecklas till en bättre och starkare individ i en kollektiv enhet.

Ledarskribenten Per-Ola Nilssons falska påståenden, som att ”nazism är våldets och hatets ideologi”, antar jag kommer från ett ihärdigt klippande och klistrande från Expo, SVT samt Wikipedias artiklar, istället för att opartiskt läsa Nordiska motståndsrörelsens partiprogram Vår väg där han hade fått en annorlunda bild om vad nationalsocialismen handlar om och strävar efter, samt vilka mål man vill uppnå.

Skärmdump från Bonniertidningen vetlandaposten.se.

Men låt mig bemöta några av dessa påståenden här och nu. ”Våldets och hatets ideologi”. Länge har meningsmotståndare till nationalsocialismen på olika vis verkat mot medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen och andra nationella organisationer och partier. Att man som medlem i Motståndsrörelsen uppmanas att träna självförsvar och kampsport betyder inte på något vis att rörelsen är våldsbejakande eller har en ideologi om att bruka våld, utan är helt enkelt en sund och instinktiv känsla av att överleva de krafter som genom lögner, hot, stigmatisering (genom exempelvis sådana artiklar som den Per-Ola Nilson nu själv skrivit) och våld försöker motarbeta Nordiska motståndsrörelsen.

Jag vill också bemöta det felaktiga påståendet att Nordiska motståndsrörelsen skulle ha som målsättning att införa en ”nazistisk diktatur” i Norden.


Om Per-Ola återigen skulle ta sig tid och läsa Nordiska motståndsrörelsens partiprogram Vår väg (istället för att citera Expo), denna gång räcker det med punkt 4. Där står det klart och tydligt att ”i vårt framtida samhälle är folkstyre, medborgerlig medbestämmanderätt, föreningsfrihet och yttrandefrihet självklara begrepp”, saker som varje medborgare i vårt avlånga land borde kunna hålla med om knappast innebär någon diktatur.

Jag vill också kommentera Per-Olas förmåga att skjuta sig själv i foten när han påtalar att dialog och debatt är verktyg i en demokrati, men som han anser inte ska användas i samtal med Nordiska motståndsrörelsens partirepresentanter. Jag ifrågasätter om det verkligen är en demokrati han vill ha och inte en diktatur, för i slutändan brukar väl ändå demokrati definieras som fri åsiktsbildning och rätten att få uttrycka en egen uppfattning om hur samhället på bäst sätt ska förvaltas av folket.

Patrik Milerius som fanbärare under 1 maj i Vetlanda.

Sist, men inte minst, vill jag belysa den enda sak som stämmer i Per-Olas artikel och det är att Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i Vetlanda kommunval nu i år. Vill man därför att Vetlanda och intilliggande byar utvecklas både kulturellt och ekonomiskt och med en skola där våra barn och barnbarn kan känna sig trygga, så röstar man på Nordiska motståndsrörelsen i år. Av folket och för folket!

/ Patrik Milerius

Titel:Vi är de, vilka P-O Nilsson sprider lögner om Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-05-15 Uppdaterad:2022-05-16

Läs också: