1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Besök och återbesök i Grängesberg – offentliga aktioner i Näste 5

Nästet har spenderat början av juli med återkommande aktiviteter i en liten ort i Ludvika kommun.

De två första helgerna i juli befann sig Näste 5 i Grängesberg utanför Ludvika för att hålla offentliga flygbladsutdelningar i den lilla orten. Dagarna har bjudit på en hel del folk som ville ta del av sommaren och det orten har att erbjuda. Den offentliga aktivismen sällskapades av både kaffebord och fanbärare.

Ytterligare ett komplement till aktionen var den banderoll som prydde väggen bakom deltagarna. Nästet ville med denna banderoll kritisera och med en lätt humoristisk ton hetsa mot det parlamentariska systemet. Allmänheten blev här informerade om att ett valdeltagande inte betyder att man slaviskt spelar med i det parlamentariska spelet.

”Folket röstar, politikerna skrattar!”

Aktiviteterna löpte på i ett bra tempo och flygbladen gick åt. Under själva utdelandet av flygbladen höll aktivisterna sporadiska och även lite längre diskussioner med både positivt och negativt inställda förbipasserande. Dagen bestod av alltifrån labila människors okvädningsord till folk som höll med till fullo i aktivisternas samhällsanalys. 

Två trevliga helger i rad Grängesberg. Vem vet hur och var valkampen i Ludvika fortsätter härnäst?

Titel:Besök och återbesök i Grängesberg – offentliga aktioner i Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-07-09 Uppdaterad:2022-07-10

Läs också: