1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig valaktivism över hela landet

I lördags liveuppdaterades motståndsrörelsen.se i takt med att aktivism genomfördes på flera orter, här kommer en mer utförlig rapport från dagen.

I fem olika städer bedrevs det offentlig aktivism i lördags. Nedan följer en rapport från var och en av kommunerna Arboga, Ludvika, Munkedal, Vetlanda och Örkelljunga.

Arboga

I Arboga besöktes Medeltidsdagarna för att där dela ut flygblad och upplysa om Nordiska motståndsrörelsens politik inför det kommande valet. Väl på plats delade motståndsmännen upp sig i två grupper, en ställde upp sig med banderoll och började dela ut flygblad utanför entrén till Ahllöfsparken där det strömmade folk genom.

Det dröjde inte länge innan en av arrangörerna för Medeltidsdagarna kom fram och påstod att motståndsmännen inte fick stå där och att han skulle tillkalla polis, men de rutinerade aktivisterna visste att de enligt lag fick stå där samt redan hade uppmärksammat att polisen var inne på området, så lite skämtsamt pekade man var han kunde få direkt kontakt med polisen vilket resulterade i absolut ingenting.

Då denna tillställning drog till sig mer eller mindre bara vita människor så flöt allt på otroligt bra. Alla var trevliga och artiga, även de som inte ville ha någon propaganda. Det enda negativa som skedde på hela dagen var en kille som demonstrativt gick fram till en motståndsman och tog ett flygblad för att sedan kasta det på backen framför aktivisten. Något som han nog inte visste är att Nordiska motståndsrörelsen värnar extremt mycket om vår natur så därför blev han tvingad att plocka upp det och sedan ge tillbaka det till aktivisten – vilket han också lydigt gjorde.

Efter att man varit på platsen någon timme började man höra trummor och ett tåg med en bödel med yxa i fronten marscherade mot gruppen så en aktivist frågade vad som hände och fick till svar att medeltidsmänniskorna hade tillfångatagit en usling som skulle avrättas. Då gruppen hade sett flera folkförrädare från andra partier på plats så blev gruppen helt till sig och tänkte att nu har folket tröttnat och äntligen ska dessa folkförrädare få sina straff. Men, glädjen varade inte länge innan man insåg att det bara var en teater. Trots besvikelsen var gruppen vid gott mod och fortsatte dela ut flygblad och valsedlar som en väloljad kampmaskin. Den andra gruppen placerade sig i Kyrkparken. Där delades det ut blad och fördes samtal med nyfikna marknadsbesökare.

Under de timmar aktivisterna befann sig på marknaden var det bra cirkulation på besökare, vilket medförde att många hundra flygblad delades ut denna dag.

Skärmdump från bblat.se som visar hur tramsigt lögnmedia rapporterade om aktivisternas närvaro.

Ludvika

Lördagen den 13 augusti samlades medlemmar och aktivister på handelsområdet på Lyviksberget. Denna dag blev det första gången för valrörelsen som nästets valtält användes. I tältet bjöd man på vatten och kaffe, lite fika samt diverse propaganda och valsedlar.

Aktiviteten löpte på i ett bra tempo och flygbladen gick åt. Under själva utdelandet av flygbladen höll aktivisterna sporadiska och även lite längre diskussioner med både positivt och negativt inställda förbipasserande. Dagen bestod av alltifrån labila människors okvädningsord till folk som höll med i aktivisternas samhällsanalys.

Efter att Ludvika fått besök under de mest folkfyllda timmarna valde deltagarna att avsluta aktiviteten och säga sina farväl för denna gång.

Munkedal

Vid Centrumtorget nära stadens affärer ställde aktivister och medlemmar vid 11.00-tiden upp med fana och flygblad för att möta lokalbefolkningen.

En av de första besökarna var en frågvis kvinna i manliga kläder och frisyr viftandes med en liten regnbågsflagga. Hon försökte föra en debatt om bland annat vita mäns så kallade privilegier i samhället, men möttes av väl grundade motargument som lämnade henne mållös. Efter att hennes argument tröt hälsade motståndsmännen henne en fortsatt trevlig dag på väg till den dekadenta och politiskt uppstyrda parad som hon skulle deltaga på.

Vädret var skinande och klart och besökarna var många fler än brukligt och flera stannade till för att prata och få svar på sina funderingar. Efter ett par timmar rundades aktiviteten av för att övergå till umgänge mellan kamrater och vidare planering av kommande aktiviteter.

Vetlanda

Motståndsrörelsen ställde upp sig med Tyrrunefanan mitt bland alla folkförrädares valtält och började att dela flygblad till förbipasserande. Efter ett tag vecklade man även ut en banderoll med budskapet ”Ett revolutionärt val”.

En del förbipasserande tog emot flygblad och stannade för att prata, ungefär i lika hög utsträckning som vanligt, trots all konkurrens om uppmärksamheten.

Motståndsmännen gick även runt bland valtälten för att försöka samtala med partierna. Framgången i detta varierade.

Socialdemokraterna var det överlägset minst toleranta partiet och lät inte ens Motståndsrörelsens aktivister ta informationsblad från valtältet. Inte heller ville man ha några samtal med aktivisterna utan hänvisade till att man istället kunde ha politiska diskussioner i kommunfullmäktige om Motståndsrörelsen kommer in där. Att samtala med folk ute på gatan är tydligen Socialdemokraterna för fina för.

Centerpolitikerna förbjöds av sin chef att samtala med motståndsmännen, åtminstone så länge samtalet filmades. Däremot kunde aktivisterna föra sansade och respektfulla samtal med Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

När man stått på torget i några timmar avrundade man aktiviteten och åkte hem till en kamrat för att avhandla nästets månadsmöte tillsammans med medlemsgruppen.

Örkelljunga

Gruppen samlades för dagen i Örkelljunga. Efter en kort vända vid uppställningsplatserna för dagens rally i orten begav sig medlemmarna till centrum i Örkelljunga för att sätta upp plakat med valaffischer uppe på lyktstolparna.

Detta arbete mitt vid lunchtid gjorde en hel del bybor väldigt nyfikna, även de socialdemokratiska valarbetarna som också var ute den här dagen.

Samtidigt som detta pågick gick en annan grupp runt i ortens villakvarter och delade flygblad i brevlådorna.

Det bedrevs också offentlig flygbladsutdelning. Medan de gamla trötta socialdemokraterna satt ned vid ett bord på torget så stod medlemmarna i Nordiska motståndsrörelsen och delade ut flygblad utanför de två större mataffärerna i byn.

Det blev en del diskussioner med byborna. En dansk man ville skicka ut alla rasfrämlingar omedelbums. En äldre herre sa att han blir allt mer trött på utvecklingen i samhället och framförallt Socialdemokraterna. Han lovade att läsa igenom partiprogrammet efter att ha fått ett flygblad.

En socialdemokrat valde nu att ställa sig och dela ut lappar med valfläsk till ortens invånare vid den ena mataffären. En av aktivisterna hörde hur denna fick ta emot flera häcklingar från de som skulle handla. Aktivisterna fick istället prata judisk makt med en av byborna som var mer insatt än allmogen.

Samtidigt som de båda offentliga pågick delades det ut ännu fler flygblad i brevlådor.

Efter de offentliga aktiviteterna samlades gruppen för att grilla och bada i en av kommunens många insjöar. Det bjöds på ett riktigt skrovmål och alla frossade. Eftersom frosseri är en dödssynd straffades aktivisterna sedan med att träna boxning på en överfylld mage. Detta för att de skulle uppleva hur mycket stridsförmågan försämras av alltför mycket frossande.

Efter träningen badades det ännu en gång, vilket var toppen med tanke på att det var svenskt högsommarväder på runt 30 grader under hela dagen.

Efter badandet var det dags för ännu mer aktivism. Ett lag åkte och delade flygblad på landsbygden medan en annan grupp förberedde banderoller som hängdes upp på en av broarna utmed E4:an på kvällen.

På hemvägen fylldes väldigt många brevlådor på landsbygden med flygblad.

Titel:Offentlig valaktivism över hela landet Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-08-16 Uppdaterad:2022-08-18

Läs också: