1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampdag i Stockholm

Lördagen den 20 augusti genomförde aktivister i Näste 1 en heldag med aktivism i huvudstaden.

Dagen började tidig morgon med att samtliga gemensamt begav sig till två stora köpcentrum för att sätta upp ett större antal klistermärken lagom till butikerna öppnade.

Efter detta åkte alla vidare till den plats där Svenska bok & mediamässan ägde rum denna dag för att där dela ut flygblad till besökarna. Under den dryga timme aktivisterna befann sig på platsen möttes de enbart av positiva reaktioner. Utöver givande diskussioner mottogs både en ansökan och flera donationer av besökarna.

När denna lyckade del där ett par hundra flygblad delades ut var avklarad fortsatte dagen med flygbladsutdelning i ett närliggande villaområde. Där delades guppen på två för att efter att ha delat ut närmre 1000 flygblad åter omgruppera.

Nu styrdes färden mot centrala Stockholm, närmare bestämt till valstugorna vid Sergels torg. Väl där ställde motståndsmännen upp sig mitt bland de övriga partierna och började återigen en utdelning av partiets valflygblad.
Budskap om ett revolutionärt val och mot korruptionen stod i skarp kontrast till övriga partiers valfläsk.

En individ från Feministiskt initiativ tog emot ett flygblad och sågs strax därpå ivrigt och upprört prata i telefonen, det kan förmodas att denna individ ringde polis som strax efteråt anlände till platsen.

Polisen kom dock lugnt fram och frågade om allt gick bra och var sedan nöjd med det korta svaret JA, innan han lunkade vidare till ett annat partis valstuga.

Utdelningen fortsatte och även här fördes flera vettiga diskussioner både med sympatisörer som allmänt nyfikna medborgare.

En person berättade att han innan diskussionen var tveksam till om han skulle våga gå fram till Nordiska motståndsrörelsens representanter, då Vänsterpartiet hade sagt till honom att det stod ”farliga nazister” en bit bort.

Han kunde dock efter samtalet med motståndsmännen konstatera att vänsterns påstående var felaktigt. Aktivisterna valde dock att gå bort till Vänsterpartiets valstuga för att ställa dem mot väggen varför de sprider lögner på detta vis om Motståndsrörelsen. Föga förvånande så blev det inte mycket till svar.

Efter ytterligare en stunds aktivism avrundades denna del och man begav sig vidare till dagens avslutande aktivitet, en banderollaktion på en bro över den vältrafikerade riksväg 73.

Efter tolv timmars intensivt kamparbete avrundades dagen av en skara mycket nöjda aktivister.

Kom med i gemenskapen, anslut dig till kampen för vårt folk!

Titel:Kampdag i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-08-24 Uppdaterad:2022-08-25

Läs också: